Hitler marah gula naik

Have you seen those hitler angry video? Finally, i got just a little one hour to do that. Hereby I present you: Hitler marah gula naik

Back to work. hope you enjoyed it.

Idea of this troll come from my wife that like to watch Angry Hitler + my brother who once said – why there’s no ‘zerg rush’ on sugar stocks at supermarket.

11
May 2011
POSTED BY
POSTED IN /troll WISIWYG
DISCUSSION 2 Comments
TAGS

Maxis & Digi iPhone4 price wars- inceptionized

If you within twitter, or if you like Mami Jarum in tech areas, you should know iPhone 4 is coming to Malaysia, and everyone, at least not that those fangirls&fanboys of Akademi Fantasia should knew that Maxis & Digi competing to release their price package of their iPhone.

and my response.

I think I could come up with 100 lame jokes from this Inception scene. :p

23
Sep 2010
POSTED BY
DISCUSSION 4 Comments
TAGS

Nak RM300,000 tak ?

Mungkin anda tidak mampu menjadi seorang jutawan, tapi anda boleh menjadi ratusan-ribuan!!

RAHSIA RATUSAN-RIBUAN TERBONGKAR!

Macam mana caranya?

Scamboy adalah Kugan, seorang professional dalam bidang berkaitan wireless dan mempunyai blog bertajuk MalaysianWireless. Dan pada hemat saya, statement dari dia berkenaan dunia wireless malaysia boleh digunapakai. Tapi macam mana nak dapat RM300,000 dengan twit sebegitu ?

Senang je.

Buat iPhone app yang boleh dijual kepada 100,000 unit iPhone ni. Jualkan pada 0.99 sen USD, harga average apps. Kemudian, 0.99 x 100,000 = 99,000 USD x conversion rate (3.20 dari xe.com ) =

RM 316,998.01

WOW!! Tolak la kos sedikit beli iPhone, Macbook pulak mesti pro (boleh je pakai macbook biasa), developer account pastu kalo nak attend course pun, katakanlah spend 16K nak bazir punya pasal, ada lagi RM300,000. Oh lupa pulak, tolak 30% Apple ambik = dapatlah RM221K. Tapi boleh buat beli rumah. Pendapatan kasar = 300K tak nak ke?

Tapi maaflah, ini bukan buat duit goyang kaki, belajarlah Objective-C. ( pantun kalau korang baca betul )

Tapi ini lagi bagus dari hem-hell-hem kofkofkof. Dan actually, memang betul2 boleh pakai.

Saja sarcasm ayat2 Rahsia itu ini terbongkar LOL! tu sebab tulisan besar bagak nak mampus. Jual E-book website tapi design website yg jual E-book tu langsung takde design sense. ROFL lagi! /k/troll

Tapi aku tak kaya lagi sebab tak try lagi Objective-C hahaha.

Source of 100,000 iPhone in Malaysia

15
Apr 2010
POSTED BY
DISCUSSION 8 Comments
TAGS