Seven Things about Me – tagged by Chee Aun

Tagged again by Chee Aun, one of web developer fella in Malaysia. Well if you aren’t clear about this tagging thingy, let me refresh you.

  • Link to your original tagger and list these rules in your post.
  • Share seven facts about yourself in the post.
  • Tag seven people at the end of your post by leaving their names and the links to their blogs.
  • Let them know they’ve been tagged.

Now.. this 7 things… argh. almost out of idea of what I wanted to share. aha got it.

  1. I didn’t ask for plastic bag if I can hold the stuff I’ve bought or I can stash it on my bag, one part of my contribution towards greener world. And I carry a bottle of water. This bottle of water will reduce the usage of plastic bottle each time you bought a mineral bottle, and it’s also a method to survive economic downturn. Read more…
23
Jan 2009
POSTED BY
DISCUSSION 6 Comments
TAGS

kena tag ngan liyananaznim

Kali ini saya ditagged oleh LiyanaNaznim

Syarat dan peraturan:
  1. Apabila telah terpilih dengan malangnya, silalah menulis 16 perkara paling rawak sama ada tentang fakta, perangai tak senonoh ataupun hala tuju hidup anda.
  2. Silalah hasut 16 orang lain untuk melakukan perkara ini.
  3. Sila tanda manusia yang telah menanda anda di peringkat awal.
  4. Ketahuilah, jika anda terpilih ia adalah kerana anda juga manusia biasa yang perlukan perhatian dan kasih sayang yang secukupnya ketika bayi.
***
  1. saya gemuk dan suka makan
  2. satu hari semasa berbual2 ngan partner in crime semasa di mrsm taiping dahulu, berbual dlm telepon, dia cakap suara aku dah macam robot. dia siap cakap lagi suruh get a life sbb kata bz je kan
  3. walhal, kebanyakan masa, aku buat-buat bz
  4. mempunyai masalah dengan warna, dan juga kiri dan kanan.
  5. suka kucing
  6. suka buat muka pelik/kelakar kat budak2 bawah umur. bukan seorang pedophile tetapi memang menyukai budak.
  7. sukakan kelajuan, baik dari segi masa yg diambil untuk menyiapkan kerja, mahupun di jalan raya
  8. ofis yang diidamkan adalah ofis google, tetapi pekerjaan yang diidamkan adalah bekerja mengendalikan eksperimen bersama Mythbuster di saluran Discovery. dan sangat mengagumi ArtLebedev. Harapan beliau Flavert Media Lab akan menjadi seperti itu, dan sedang berusaha kearahnya.
  9. sehingga sekarang, bilangan orang yang memotong rambut aku boleh dikira dengan jari, tak masuk lagi jari kaki. mereka adalah ibuku; budak SAMTEN: bird + mat nor yang terhiris telinga aku; mamak kat taiping; budak MRSM Taiping: Jijoe, mujib, ngan sorang atau dua lagi.. rasanya syafiq shafinei; Vivian Lim, Style Expert, The Met KL ( sebab dapat voucher discount + dia ni potong rambut tak pakai sikat, pakai jari je tp lawa lak tu. gile expert ), dan baru ni kat ampang, tapi tanak buat lagi dah. mak aku je paling reti potong. so total 10 orang.
  10. Masa kecik, aku pun heran tapi, ada cita-cita utk jadi tukang masak. pernah goreng hot dog pastu lebihkan mentega mcm kuah.. pastu campur dengan air konon2 jadi mcm gravy/brown sauce. esoknya, aku ngan adik aku sakit perut.
  11. sukakan hitam/stealth, perfomance, durability, agility & speed. itulah antara sebab barang2 aku at least ada salah satu atau dua property tersebut. jehuty = hitam + agility. Anubis = speed. Eruda = Speed + perfomance. Anne = perfomance + durability + hitam
  12. ada dua jahitan di badan. satu di bibir atas sebelah kanan dan satu di kaki kanan
  13. aku menabung, dan bila tabung tu penuh dengan duit syiling, aku cashkan hanya di CIMB MMU Cyberjaya. Ini adalah kerana kalau deposit kat sana, memang nampak la macam pelajar universiti yang tengah sengkek.  setakat ni rasanya dah 4 kali dah cashkan. cashkan setiap 2 semester. rasanya semua deposit itu berjumlah RM400++
  14. sekarang ini, mempunyai satu habit baru = katakan tak nak pada plastik beg. buat masa ni tak beli beg lagi. rancang nak beli Switch Eco-Green bag. tapi dah mula melaksanakannya di Jusco, 7-Eleven dan dimana-mana
  15. dapat cash voucher sebanyak RM50 untuk barangan timberland pemberian abahku. pergi ingat nak beli seluar, tapi tak terbeli sebab masih diluar lingkungan bajet. kedekut kan ?
  16. bukan kedekut, tapi simpan duit untuk mende yang lagi perlu :p
dan 16 orang yang kena tag
  1. Nik Muammar Fahmi
  2. Ermi Farihah Lihan
  3. Pian
  4. Odin the Very Important Programmer
  5. RinaKeiko
  6. Farsha
  7. Elia
  8. Fahmishah
  9. KNizam
  10. Iwani Bitter Coffee
  11. Bali si pengantin baru TAHNIAH!
  12. Farah Azmi Ronan
  13. Ikram hakimi Ronan
  14. Hidayat Tay
  15. Nasz yang tak nampak jalan
  16. Ainee yang akan jadi cikgu di johor

Oh tahniah buat Edry Faizal dan Kamariah yang telah menjadi suami isteri minggu lepas. gila ignorant aku kat blog ni tak update2 haha.  bawah ni gambar ni distort sebab lens Zati JinggaBiru yang saja nak mengenakan aku supaya nampak lebih pendek dan gemuk.

dsc_03642
28
Dec 2008
POSTED BY
DISCUSSION 14 Comments
TAGS

kena tag ngan sarawak

dsc_07015.jpgoke kena tag ngan sarawak.. buat jela.. tak layan kang merajuk lak kahakahakah

1) What is the most important thing in your life?
My Faith, My Family, My Friends, and my Foe, ( foe kat sini adelah saingan sihat okey, bukan sampai nak berperang )

2) What is the last thing that you bought with your own money?
Logitech V470 Bluetooth Mouse for Eruda. oh my i still didn’t give a name for that. okay got name for him. Slueky. Sleek + Blue. Guess the gender :p

3) Where do you wish to get married?
at the girls place of course

4) How old do you think you will be permanently owned by your love?
permanently owned? till heavens. sampai syurga

Read more…

03
Jul 2008
POSTED BY
POSTED IN Tagged WISIWYG
DISCUSSION 8 Comments
TAGS

Double Tag from orell n xua

Kena double tag oleh xua ngan orell.. mereka berdua berganding bahu mengetagkan aku.. hohoh

7 RANDOM FACTS ABOUT ME:

1) anak 1st dari 4 beradik
2) suka kucing
3) gemar berjenaka
4) suka nombor 4
5) slacking/bermalasan adalah aktiviti kegemaran seharian
6) tidak merokok
7) suka menamakan barang

ade lagik

Read more…

02
May 2008
POSTED BY
POSTED IN funny stuff Tagged
DISCUSSION 1 Comment
TAGS

8 perkara tentang aku

seminggu sekali kena tag. ahaha. kali ni kena dari fahmishah

  1. aku dengar banyak muzik. boleh high time wat kerja
  2. nature seorang adventurer.. so aku suke try makanan baru.
  3. berat aku… erm.. 71 kg.
  4. kedekut. slalu merungut pasal duit.
  5. status YM aku kebanyakannya lagu.
  6. Aku pengguna Celcom.
  7. sukakan kelajuan. tidak terhad di jalan raya.
  8. dan aku suke utk meniru ayat ayat dlm movie atau siri. AIP!! ( eric cartman )

dan aku tanak tag sesape.. sbb aku nak sharekan kat korang artikel ini

Read more…

22
Feb 2008
POSTED BY
DISCUSSION 2 Comments
TAGS