Samsung Galaxy S 2 review

{EAV_BLOG_VER:884319838099d301} Hai semua. lama tak berblog. busy kebelakangan ni serious. Rasanya kalo korang follow twitter/facebook/blogpost aku mesti korang ingat lagi aku terpilih untuk review Maxis 10: Samsung Galaxy S. So kali ni Samsung Malaysia pilih untuk review Galaxy S2. Ini review unit je. Pakai dua minggu.

Apapun entry permulaan ni memang banyak komen + gambar. Tapi aku faham, kalo korang takde masa macam aku, meh tengok video ni.

english version

Dah puas tengok video? meh tengok gambar2 pastu aku terangkan. Sebelah kiri adalah Galaxy S2. Sebelah kanan lak adalah Galaxy S lama. Untuk tujuan review dan comparison, kedua-dua galaxy s ni aku set default launcher. tak pakai launcher pro atau helix launcher

Kalo korang perhati, home numbering system yang baru ada kat bawah. Yang lama kat atas. Aku lagi suka yg kat bawah ni. Visually pleasing. yang dulu macam pelik sikit.

Read more…

16
Jun 2011
POSTED BY
DISCUSSION 11 Comments
TAGS

Bye 2010, Hello 2011

I know it’s still not the end of 2010, but since the new year a lot of people will end up partying whatever, I’ll better post when there’s more readership. Haha.

And before I start, congratulations to Malaysia soccer team for winning AFF Suzuki Cup 2010. You have united all malaysians.

So first thing first, revisiting 2010 resolution and my own commentaries is after this double slash ‘//’

  1. Getting Prue, Playstation 3 & iPhone, 4G preferably. Oh yes Unlimited 3G too! // Didn’t bought PS3. But I got Samsung Galaxy S
  2. Open Tabung Haji account // fail
  3. Become a better Coffee Hunter or take Baristas courses. // i think i’m able to take a coffee without sugar already :)
  4. Push Weddingkami & Officekami to the next level // both getting more featured and yeah, next level achieved
  5. Cutting my ‘treat’ expenditure by quarter, or half. Need to save more money // better too, been rempiting for more this year
  6. Cutting my fuel consumption to only RM200 per month maximum, while still using the same car, Anubis // achieved at least RM180-210
  7. Allocating at least 2-3 days per week to commuting using LRT. Particularly to unlock more Officekami location plus living a healthy lifestyle. //ultimate fail
  8. Keep up the good work in becoming a better man towards those who I love, which is the family and friends and all general people. // I got married, been good to the family and I think I have great friends and for general people :)

Behold, 2011 resolution

Read more…

30
Dec 2010
POSTED BY
DISCUSSION 7 Comments
TAGS

Meet my new Orbital Frame: Ardjet

So beberapa bulan lepas aku ada buat post nak pilih motor mana satu, 135 LC atau Belang R.

Last2 aku beli Honda jugak. Honda Ultimo Wave X 125

No plet dia takleh blah kan

Nama Ardjet diambil dari series game: Zone of The Enders.

So setakat ni aku ada/guna 3 orbital frame/kenderaan. Anubis, Jehuty & Ardjet. Anubis & Jehuty tu second hand + abah aku bagi pakai (bukan bagi terus). Dan Ardjet ni kira first asset aku lah. First hand lagi. Lepas ni bila bini dah mengandung kalau mampu baru beli kereta kot tapi setakat Saga FL la kalau ye pun. tak mampu lagi nak beli kereta besar2 canggih. Kalau korang fan Zone Of The Enders, mesti dah dapat agak nama kereta aku lepas ni.

Tapi aku rasa range istilah Orbital Frame hanya sampai lepas aku beli Saga FL. Kalau lepas tu aku upgrade, mestilah upgrade best2 macam Honda Police Cruiser ke, Peugeot 407 ke. Dan bila dah upgrade best2 nama pun mestilah best2 macam Swordfish/Spike Spiegel atau VF1J.

Heh impian.

Tak salah ada impian, paling2 pun ada ‘wishlist

22
Dec 2010
POSTED BY
POSTED IN Geek Stuff WISIWYG
DISCUSSION 2 Comments
TAGS

CSI Horatio Sunglasses Meme + Rambo

Apparently I have too much work yet few minutes to scrub/speedwatching Rambo and saw the younger david caruso/horatio caine. and he was pulling the dog tag of rambo and makes me remind of his spectacles meme all over the interwebs.

So I decided to create this pics.

If you’re going to create something too, feel free to download the blank, uncaption-ed and unlol-ed jpg down there, and please link back to this post. I would love to see the variations from this picture 😀 Click that picture.

Generating lolpics & something meme is my new hobby, a weird hobby?

05
Oct 2010
POSTED BY
DISCUSSION 7 Comments
TAGS

12 gambar interface twitter baru

Semua tengah kecoh pasal interface twitter yang baru kan? Hehe aku dah pakai dua hari dari hari Ahad tak silap aku. So apasal ramai sangat orang kecoh dengan hashtag #newtwitter lagi ni?

Meh aku tunjuk 11 screenshot. Aku ada sampai 15 screenshot tapi sebab takut trafik naik pastu bandwidth habis, aku kurangkan screenshot. Yang dulu bulan puasa sampai 4000 visit. Nasib baik bandwith banyak hahah.

Sebelum korang start, review ni panjang gak. Kalau bos korang marah baca blog, cakap korang tengah baca pasal User Experience/User Interface Twitter yang baru. Kalau dia cakap twitter buang masa pastu dia kerja dekat IT department, kau tumbuk dia atau kau hantar surat letak jawatan, kerja kat company lagi advance. Semua gambar ini boleh di click untuk tengok lebih jelas.

General Interface / Home Twitter

So ini paparan pemuka lepas korang login. Aku mula mula mencarik gak kat mana nak log out. rupanya log out melalui dropdown box. In general, dia terbahagi dua. Kiri adalah timeline ( timeline berdasarkan following, list, new messages ) dan panel sebelah kanan lebih kepada description. Sekiranya anda click sesuatu pada panel sebelah kiri, akan ada popup di sebelah kanan yang akan diterangkan pada gambar2 berikut. Melalui general interface ini korang boleh straight away tengok @mentions/replies, retweets, searches, ngan lists. Aku paling suka kat sini part retweet. sebab kat drop down menu dia ada—

Read more…

28
Sep 2010
POSTED BY
DISCUSSION 17 Comments
TAGS