Selamat Pengantin Baru KNizam94

Selamat pengantin baru @knizam94

Dan kenapa aku nak belikan beliau minyak sakit pinggang? Rujuk komen @azmanishak ini berdasarkan tweet sebenar dari @knizam94 sendiri bwahahahha

Read more…

13
Feb 2011
POSTED BY
DISCUSSION 1 Comment
TAGS

In The Stars and Kosmos

Been quite while this blog has been left without updates. So yeah. Finally all things and wedding ceremony has been done. Firstly before I brag myself appearing in the paper again, a lot of thanks and love to those who attended my reception. Your existence during my reception is really meaningful to me. And also thanks for even bring wedding gifts.

The most sweetest gift I ever receive is the 8-Bit Necktie & The Pulsating Heart. A gift that indeed make a geek extremely happy.

Plus lucky to have few bloggers around, if you want to see blog updates & pictures of my wedding go to the link below

Again I really thank those who come!

So for bragging on the papers now.

Read more…

19
Dec 2010
POSTED BY
DISCUSSION 8 Comments
TAGS

12 gambar interface twitter baru

Semua tengah kecoh pasal interface twitter yang baru kan? Hehe aku dah pakai dua hari dari hari Ahad tak silap aku. So apasal ramai sangat orang kecoh dengan hashtag #newtwitter lagi ni?

Meh aku tunjuk 11 screenshot. Aku ada sampai 15 screenshot tapi sebab takut trafik naik pastu bandwidth habis, aku kurangkan screenshot. Yang dulu bulan puasa sampai 4000 visit. Nasib baik bandwith banyak hahah.

Sebelum korang start, review ni panjang gak. Kalau bos korang marah baca blog, cakap korang tengah baca pasal User Experience/User Interface Twitter yang baru. Kalau dia cakap twitter buang masa pastu dia kerja dekat IT department, kau tumbuk dia atau kau hantar surat letak jawatan, kerja kat company lagi advance. Semua gambar ini boleh di click untuk tengok lebih jelas.

General Interface / Home Twitter

So ini paparan pemuka lepas korang login. Aku mula mula mencarik gak kat mana nak log out. rupanya log out melalui dropdown box. In general, dia terbahagi dua. Kiri adalah timeline ( timeline berdasarkan following, list, new messages ) dan panel sebelah kanan lebih kepada description. Sekiranya anda click sesuatu pada panel sebelah kiri, akan ada popup di sebelah kanan yang akan diterangkan pada gambar2 berikut. Melalui general interface ini korang boleh straight away tengok @mentions/replies, retweets, searches, ngan lists. Aku paling suka kat sini part retweet. sebab kat drop down menu dia ada—

Read more…

28
Sep 2010
POSTED BY
DISCUSSION 17 Comments
TAGS

kau tengah troll aku ke?

Hmm sebab banyak tengok tetiba macam banyak apa diorang kata trolling / butthurt / atau komplen atau apa apa jelah, so rasa macam pelik. bayangkan makcik kempunan famous amos kena troll. pastu ada budak komplen puasa pun kena troll. semua nak troll. semua nak jadi moral police. aku terfikir gak sebab biasanya yang kena troll ni ahli politik. trolling ahli politik memang lagi takle blah tapi bila troll orang biasa yang sekadar meluahkan perasaan di facebook, tiba tiba nak kena jaga hati orang lain pulak

aku haritu pun nak tergelak bila @khairykj kena troll. dia komplen sikit je pasal signboard makanan besar2 mintak DBKL turunkan. pastu ada sorang dua cakap dia melampau dan samakan dia dengan ahli Pas yang radikal. bak kata @kzamri, orang malaysia ni dah hilang sensitiviti untuk melawak. aku rasa mmg khairykj melawak je dah dia twit pun bulan puasa. cuma dia HAMENO kan, so memang kena troll la.

kalau betulla orang malaysia hilang sensitiviti untuk melawak, rasanya kekalkan sahaja raja lawak dengan lawak lucah berlapik. murahan betul lawak kita ni.

Disclaimer: aku non-partisan dan aku blogger picisan

26
Aug 2010
POSTED BY
DISCUSSION 14 Comments
TAGS

Bertemu KNizam

So jumaat lepas aku dapat berjumpa KNizam94. Aku start familiar ngan nama ni sejak zaman fotopages. Aku ada gak fotopages tp dah mati la dah lama tak tangkap gambar. So dia pun kaki tangkap gambar gak dulu. Cume dia  nye last entry 2007 pastu masuk blog. mmg dulu dia pun slalu lawat fotopages aku dan kat fotopages dia punye banyak link orang lain.

Dan skang beliau berblog disini. Blog dia mmg stail live upadte so mmg update non stop la. Aku rasa kalo stop pun mungkin stop kejap sehari masa kahwin kot hahah. Tapi tak tau la kalau dia queue post. Apepun blogpost dia mmg unik la kan.

So malam tu thanks to AzmanIshak (tuan punya gambar diatas) sbb dia anjurkan mini gathering ni. Duk sebelah dia sembang pasal geek stuff dan juga pasal kerjaya dia. serius mmg rasa macam ngeri pun ada dengar pengalaman dia. Ye lah kata Expat kerja travel sana sini pastu mmg kerjayanya memerlukan sedikit secrecy. Tapi mmg happening gila la sembang malam tuh.

Malam tu menyaksikan penyertaan dari @azmanishakMr. Kay2911 dan Isteri@MX510@Qiilans87 aka @Ceslan aka @Sabranullazi serta Fiona (IcedNyoir) dan Tengku Aizat (@Blowie). Oh blowie, ARGENTINA KALAH MUAHAHAHAHAH

Aku tak rasa statement ni overrated tapi kalo aku pompuan, aku suruh mak aku pinang si Nizam ni. Mana nak dapat laki macam ni kerja terjamin, travel sana sini, masak pun pandai, dan yang paling penting, dia ikut resmi padi, makin berisi makin tunduk ke bumi.

P/S: bangga!

04
Jul 2010
POSTED BY
POSTED IN blogger WISIWYG
DISCUSSION 8 Comments
TAGS