Meet my new Orbital Frame: Ardjet

So beberapa bulan lepas aku ada buat post nak pilih motor mana satu, 135 LC atau Belang R.

Last2 aku beli Honda jugak. Honda Ultimo Wave X 125

No plet dia takleh blah kan

Nama Ardjet diambil dari series game: Zone of The Enders.

So setakat ni aku ada/guna 3 orbital frame/kenderaan. Anubis, Jehuty & Ardjet. Anubis & Jehuty tu second hand + abah aku bagi pakai (bukan bagi terus). Dan Ardjet ni kira first asset aku lah. First hand lagi. Lepas ni bila bini dah mengandung kalau mampu baru beli kereta kot tapi setakat Saga FL la kalau ye pun. tak mampu lagi nak beli kereta besar2 canggih. Kalau korang fan Zone Of The Enders, mesti dah dapat agak nama kereta aku lepas ni.

Tapi aku rasa range istilah Orbital Frame hanya sampai lepas aku beli Saga FL. Kalau lepas tu aku upgrade, mestilah upgrade best2 macam Honda Police Cruiser ke, Peugeot 407 ke. Dan bila dah upgrade best2 nama pun mestilah best2 macam Swordfish/Spike Spiegel atau VF1J.

Heh impian.

Tak salah ada impian, paling2 pun ada ‘wishlist

22
Dec 2010
POSTED BY
POSTED IN Geek Stuff WISIWYG
DISCUSSION 2 Comments
TAGS

2 Responses to : Meet my new Orbital Frame: Ardjet

  1. oDiN says:

    ala .. x dpt la ko nak cocok LC aku 😛

  2. tekong says:

    odin – meh tengok sapa cucuk siapa. cakap je tak guna 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>