It’s Wedding Kami

In less than 31 days, I’ll be a rightful husband to my current fiancee.

Presenting my wedding invitation, here.

Graphic thanks to Stoodle. It is indeed very lovely.

If you consider yourself close with me, you’re automatically invited. And I would like you to RSVP using the website above so i could make the headcount. Plus, it’s not good to overspent.

Book your dates! RSVP ya. thanks! And if you can’t make it, the least you could do, is to pray for our happiness, and sending lovely wishes. I thank you in advance for that :)

28
Oct 2010
POSTED BY
POSTED IN WISIWYG
DISCUSSION 6 Comments
TAGS

The real scene behind those kids begging for money

For those who followed me on twitter, last week, last monday i began volunteering for computer class at Madrasah Hashimiah/Rohingya Refugee School. Muslim Aid Asia is conducting a computer class for Madrasah Hashimiah and  Asrama Darul Falah. Since I still have few weeks before I end my ‘bachelor’ I guess it’s kinda perfect time to do few things.

Read more…

16
Oct 2010
POSTED BY
DISCUSSION 11 Comments
TAGS

CSI Horatio Sunglasses Meme + Rambo

Apparently I have too much work yet few minutes to scrub/speedwatching Rambo and saw the younger david caruso/horatio caine. and he was pulling the dog tag of rambo and makes me remind of his spectacles meme all over the interwebs.

So I decided to create this pics.

If you’re going to create something too, feel free to download the blank, uncaption-ed and unlol-ed jpg down there, and please link back to this post. I would love to see the variations from this picture 😀 Click that picture.

Generating lolpics & something meme is my new hobby, a weird hobby?

05
Oct 2010
POSTED BY
DISCUSSION 7 Comments
TAGS

Tolong aku pilih motor mana satu

Aku selama ni ada Jehuty= Honda EX5 Class. Tapi sekarang ni motor aku tu dah bagi adik aku pakai kat universiti dia. So sekarang aku pakai Kriss abah aku. Tapi, aku kahwin akhir tahun ni dan akan menyewa rumah. So tetiba terfikir

Takkanlah kalau aku nak pakai motor aku bawak motor abah aku gak kat rumah sewa aku

So rasanya tiba masanya untuk aku membeli motor pertama aku. Keyword= Beli!. Motor pertama aku adalah Jehuty sebab balik je aku dapat lesen motor, sebijik motor second hand sudah tersedia. Abah aku bagi pastu aku topup sendiri tambah box apa semua. Bila la aku nak bagi abah aku motor. Anubis yang aku pakai pun bapak aku nye gak. Huuu kalo aku kerja makan gaji mesti leh belikan hadiah utk abah aku -_-

In general, motor aku mesti

  • 2 seater. leh bawak bini
  • ada box kat belakang. untuk kemudahan stor barang
  • bakul kalau boleh pasang adalah kelebihan
  • reliable + good long distance performance. sebab aku pun sekarang merempit dari ampang ke cyberjaya. lepas ni tatau la sewa kat mana dan berulang ke ampang. mungkin aku akan tinggal kat shah alam.
  • CC target = 125-150. Lebih dari tu harga motor tu mahal
  • maintenance boleh tahan.
  • memang target pakai lama. 10 tahun ke.

So far aku ada 2 motor yang aku dah aim, satu motor yang nak tapi terpaksa reject :(

Suzuki Belang R

(gambar kredit Duniamoto.com)

Kelebihan motor suzuki Belang R ini sebab CC dia. 150. Adik aku cakap kalau gear 6 memang boleh sampai lebih 150km/j. Aku tanya member aku kaki motor dia cakap mmg berdesup. Tapi ada gak orang cakap sparepart kurang dan kalau nak jual balik rendah. tapi aku taknak jual balik. motor ni takleh pasang bakul tapi aku nak pasang box takde masalah. disc brake depan belakang memang ngam. tapi ultimate win bagi aku sebab mamat ni travel satu malaya pakai Belang R dia.

Aku memang ada harap nak kembara macam tu gak.

Yamaha 135 LC

(kredit gambar dari masterbikers.com)

Yang ni lak konfem leh pasang bakul. kekurangan dia CC rendah sikit 135 pastu orang cakap barang panas. tak lock memang hilang. dah pulak. belakang dia tak pakai disc brake. support rasa banyak sebab banyak moto dia kat market kan. aku paling tak berkenan bila orang cakap barang panas. aku nak letak mana mana pun jadi paranoid.

So far motor yang aku reject adalah Kawasaki KSR sebab single seat (bole pasang tambahan tp kecik) dan Naza GTR sebab kurang reliable. Gamabr adalah seperti berikut

Kawasaki KSR

Naza GTR

Haihla aku paling berkenan kawasaki KSR sbb dah try bawak tapi tula, bakal isteri aku mmg kecik orangnya. AKU PULAK BUNCIT GEMUK kang sempit dia duduk kalau kawasaki KSR tu ada box mcm atas tu.

So tolong aku ya buat keputusan. nak suggest pun boleh. include sekali review atau gambar dalam comment box. thanks semua!

Kalo nak, aku nak je beli Honda Police Cruiser tu. Speed sedap, cruise mantap!

03
Oct 2010
POSTED BY
POSTED IN WISIWYG
DISCUSSION 16 Comments
TAGS