kau tengah troll aku ke?

Hmm sebab banyak tengok tetiba macam banyak apa diorang kata trolling / butthurt / atau komplen atau apa apa jelah, so rasa macam pelik. bayangkan makcik kempunan famous amos kena troll. pastu ada budak komplen puasa pun kena troll. semua nak troll. semua nak jadi moral police. aku terfikir gak sebab biasanya yang kena troll ni ahli politik. trolling ahli politik memang lagi takle blah tapi bila troll orang biasa yang sekadar meluahkan perasaan di facebook, tiba tiba nak kena jaga hati orang lain pulak

aku haritu pun nak tergelak bila @khairykj kena troll. dia komplen sikit je pasal signboard makanan besar2 mintak DBKL turunkan. pastu ada sorang dua cakap dia melampau dan samakan dia dengan ahli Pas yang radikal. bak kata @kzamri, orang malaysia ni dah hilang sensitiviti untuk melawak. aku rasa mmg khairykj melawak je dah dia twit pun bulan puasa. cuma dia HAMENO kan, so memang kena troll la.

kalau betulla orang malaysia hilang sensitiviti untuk melawak, rasanya kekalkan sahaja raja lawak dengan lawak lucah berlapik. murahan betul lawak kita ni.

Disclaimer: aku non-partisan dan aku blogger picisan

26
Aug 2010
POSTED BY
DISCUSSION 14 Comments
TAGS

14 Responses to : kau tengah troll aku ke?

  1. Kreuger says:

    bila rakyat kita dah pandai menulis… semua perkara dalam kepala hotak akan dirasakan betul.

  2. tekong says:

    kreuger – tu masalahnya.. on one side masing2 carik port masing2 nak luahkan perasaan dan takbesnya bila meluahkan perasaan yang bertujuan memalukan orang lain atau dengan niat hendak orang yang melakukan kesalahan tersebut bertaubat.

  3. paeh says:

    tak syok betul kalau tak reti menerima lawak kasar. =___=

  4. Some people simply cannot face the truth and some people don’t want to seek the truth, thus the butthurt.

  5. blowie says:

    malaysian nowdays lack of sense of humor? ;p
    ahahahaha, kes biskut famous amos tu paling takleh bla.

  6. Fazreen says:

    setuju dengan paeh..tak rock la babe kalau melawak kasar sikit terus touching pastu nak troll segala bagai..

  7. tekong says:

    tula aku rasa rakyat dah jadi oversensitif gila babi

  8. troll tu ape? blur kejap

  9. bubbles182 says:

    klau camni, nak komplen gak ar.

    wahai rakan2 sekalian,korang nak tau tak. tekong buat lawak april fool kat aku lagi teruk weehhh!! dah la open kat twitter! hahaha

    tp chill jer la… name pun lawak kan. kite rock kan kan? (padahal separa mati tahan rasa kebodohan x boleh belah masa kena tu) 😛

  10. beburung says:

    “bila rakyat kita dah pandai menulis… semua perkara dalam kepala hotak akan dirasakan betul”

    the best thing tentang about opinion is, tak ada satu pun salah. tak kira la pendapat yang macam mana pun.

    just get used to it.

  11. tekong says:

    adlan – troll = kenakan /provoke orang tapi most of the time, orang yg dikenakan tu tak sedar.

    bubbles182 – ala aku bukannya susah untuk ditroll gak. aku ada masa total blunderness :p

    beburung – agree. tapi pendapat yang disuarakan mengundang masalah mmg susah

  12. beburung says:

    disclaimer: cubaan mengetroll secara kecil2an, jgn marah saya.

  13. tekong says:

    troll tak mengena :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>