Jom berbuka dengan Anak Yatim

Aku biasanya first day berbuka mesti ngan family aku.

Hari-hari lepas tu baru allocate ngan kengkawan, buffet ke, makan kat mamak ke apa semua. Atau pergi ke pasar juadah.

Tahun lepas aku pernah berbuka ngan anak-anak yatim Asrama Darul Falah kelolaan Muslim Aid Asia. Rasa best la jugak. Dapat bersembang ngan derang. Tahu sedikit sebanyak kisah derang.

So tahun ni aku nak ajak korang rasa kegembiraan tersebut. Jom berbuka ngan anak yatim. Makan simple je takde fancy2 macam dekat hotel. Tapi bayar RM50 = diorang pun akan dapat duit raya. Kalau tak berkesempatan nak datang, kita kirimkan RM30 untuk mereka.

Apa kata anda? nak join? Maklumat acara dibawah

Fast 2 Feed Episod 1
Tarikh: 21 Ogos 2010/ 11 Ramadhan 1431
Lokasi: Asrama Darul Falah (ASDAF), Changkat Persekutuan, Kuala Lumpur
Kapasiti: 60 anak yatim dan miskin dari ASDAF

dan

Fast 2 Feed Episod 2
Tarikh: 27 Ogos 2010/ 17 Ramadhan 1431
Lokasi: Dewan Al-Malik Faisal Universiti Islam Antarabangsa, Petaling Jaya
Kapasiti: 70 anak yatim dan miskin dari ASDAF dan komuniti Rohingya dan Myanmar Muslim

//tengah berkira-kira nak pergi mana satu. Rasa macam nak pergi 27 Ogos punya.

Sape nak join sama dialu-alukan :)

16
Aug 2010
POSTED BY
POSTED IN WISIWYG
DISCUSSION 6 Comments
TAGS

6 Responses to : Jom berbuka dengan Anak Yatim

  1. kruel74 says:

    Bila dah pilih bagitau. Maybe nak join :)

  2. hanisaleeya says:

    kalau dekat kan best.. waaaaaaaaaaaaaaaaaa………….

    <– duduk jauh sangat dari orang…

  3. zatinani says:

    macam nak ikut jeee…

  4. Hamdi says:

    bagus nyea program nih!
    sapa yang anjurkan program nih?

  5. SAM SEPANG says:

    Ribuan batu para sahabat menyampaikan kita Cahaya Islam..
    Yang sekitar KL… KL itu kecil. Jom InsyaAllah.

    TK
    SAMSUDIN ARIFIN
    013-2040800

  6. bagus majlis macamni. 1st time dengar. keep it on bro. mane tau satu hari nanti boleh join

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>