Aku ada rasa nak masuk raja lawak…

Cuma aku rasa kenkadang lawak aku susah nak faham a.k.a terlalu advance. Tak caya? Test lah kalau-kalau korang boleh gelak dengan lawak Inception berikut

PRU13
Ingat tak pada Nek Mun yang bertanding?

Ada lagi. Aku tetiba ada dlm 5 minit untuk buat lawak2 Meme sebegini

Flash
Kan Flash takle run iPhone. Memang wet dream aku nak iPhone tu leh play Flash. Andai anda bukan web/device-techie, anda tak tau perkara ni

And last one

Maggie Q
Maggie Q orang asia. Dia aktres Hongkong tp sumber wikipedia baru aku tau dia vietnam. abaikan. tp sbb dia ada sepet sket, so tengok skrin akhir tu

Persamaan antara ketiga-tiga gambar ini adalah pada panel ketiga, tiada sebarang caption diletakkan untuk mengajak penonton berfikir. Lawak2 russell peters pun banyak dia bagi sikit je dan selebihnya, penonton yang akan gelak.

dan sekiranya anda tidak gelak langsung dengan screen diatas, ada dua kemungkinan

  1. anda belum mengundi, tak tahu isu flash/iPhone, dan anda tidak menonton Mission Impossible 3 atau Balls of Fury
  2. aku syok sendiri

P/S: buat orang gelak susah sebenarnya.

P P/S: ni smer aku wat sendiri dengan sedikit inspirasi dari meme lain (seperti you’re not chinese, ada meme lain cakap japanese gak)

15
Aug 2010
POSTED BY
DISCUSSION 5 Comments
TAGS

5 Responses to : Aku ada rasa nak masuk raja lawak…

  1. Donut Trump says:

    ‘Stand up’ komedi memerlukan skill pengucapan awam juga. Dimana perkara pokoknya ialah menangkap@ mengambil mood penonton on the first 5 minute of starting the show.

    Sekali sudah dapat, semua jadi mudah. Memang tak dinafikan ia memerlukan kemahiran yang tinggi, tetapi yang paling utama adalah Bakat.

    Hal perihal lawak jenaka di atas dapat difahami oleh penonton apabila kita dan penonton mempunyai Interteks yang sama atau seakan sama (apa yang disebut pada kemungkinan no 1).

    Selamat mendaftar Raja Lawak Astro Musim

  2. myadlan says:

    haha. ini style lawak macam bill gates dgn steve jobs tu kan.. haha nice

  3. tekong says:

    donut – ko nak undi aku ke? oyay

    myadlan – hehe thanks bro. tengah belajar ni :p

    beburung – hehe Frash kena jailbreak kan?? aku rasa 3 keturunan belum masuk lagi flash dlm iphone hahah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>