Nak RM300,000 tak ?

Mungkin anda tidak mampu menjadi seorang jutawan, tapi anda boleh menjadi ratusan-ribuan!!

RAHSIA RATUSAN-RIBUAN TERBONGKAR!

Macam mana caranya?

Scamboy adalah Kugan, seorang professional dalam bidang berkaitan wireless dan mempunyai blog bertajuk MalaysianWireless. Dan pada hemat saya, statement dari dia berkenaan dunia wireless malaysia boleh digunapakai. Tapi macam mana nak dapat RM300,000 dengan twit sebegitu ?

Senang je.

Buat iPhone app yang boleh dijual kepada 100,000 unit iPhone ni. Jualkan pada 0.99 sen USD, harga average apps. Kemudian, 0.99 x 100,000 = 99,000 USD x conversion rate (3.20 dari xe.com ) =

RM 316,998.01

WOW!! Tolak la kos sedikit beli iPhone, Macbook pulak mesti pro (boleh je pakai macbook biasa), developer account pastu kalo nak attend course pun, katakanlah spend 16K nak bazir punya pasal, ada lagi RM300,000. Oh lupa pulak, tolak 30% Apple ambik = dapatlah RM221K. Tapi boleh buat beli rumah. Pendapatan kasar = 300K tak nak ke?

Tapi maaflah, ini bukan buat duit goyang kaki, belajarlah Objective-C. ( pantun kalau korang baca betul )

Tapi ini lagi bagus dari hem-hell-hem kofkofkof. Dan actually, memang betul2 boleh pakai.

Saja sarcasm ayat2 Rahsia itu ini terbongkar LOL! tu sebab tulisan besar bagak nak mampus. Jual E-book website tapi design website yg jual E-book tu langsung takde design sense. ROFL lagi! /k/troll

Tapi aku tak kaya lagi sebab tak try lagi Objective-C hahaha.

Source of 100,000 iPhone in Malaysia

15
Apr 2010
POSTED BY
DISCUSSION 8 Comments
TAGS

8 Responses to : Nak RM300,000 tak ?

  1. syia says:

    objective-C??
    ha..nk buat application iphone ke?

  2. ikhwan nazri says:

    syia – lom lagik agaga

  3. myadlan says:

    kena belajar dgn Azizi Khalid tu. dia pakar wat apps 😀

  4. ikhwan nazri says:

    myadlan – hehe nnt kena bayar. takpe pelan2 kayuh

  5. aizuddin says:

    ingat boleh dapat free tadi..haha

  6. ikhwan nazri says:

    aizuddin – hahahah taklehhh :p

  7. Ross says:

    Thanks nazri. I always wonder how many iPhone users are in Malaysia. Looks like I can start kicking my app project to overdrive 😀

  8. tekong says:

    ross- good luck on that and let me be in your betaaaaaaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>