Weddingkami perlukan pertolongan jugak :P

Weddingkami memerlukan pertolongan anda. Kitorang baru je siap satu template baru. Ni gambar dia

Untuk kad ni, still takde nama so kitorang nak mintak tolong korang namakan kad ni, kalau kitorang guna nama tu, korang dapat kad ni secara percuma

SERIUS PERCUMA!!

Biasanya kad ni dijual dengan harga RM450 termasuk fungsi RSVP. Ha berikut adalah syarat-syarat pertandingan Menamakan Kad Weddingkami ini

  1. Korang kena follow Weddingkami punya twitter ATAU jadi Fan Weddingkami
  2. Penyertaan NAMA diterima melalui twitter ATAU melalui post tagging Weddingkami.
  3. Untuk penyertaan melalui Twitter = sila twit dalam format ini ” This @weddingkami card should be named as ‘insert name here’ http://tr.my/JMH
  4. Untuk penyertaan melalui Facebook  = sila tag dalam format ini = ” This @weddingkami card should be named as ‘insert name here’ http://tr.my/JMH
  5. Sepatutnya, secara automatik sekiranya anda Facebook Fan Weddingkami, dengan cara menaip ‘ @weddingkami ‘  dalam status updates anda, akan menge-tag Fan Page kami. Ini adalah syarat penyertaan. Sekiranya penyertaan anda tidak muncul dalam Fan Page Weddingkami, sila check Post Privacy Setting anda untuk membolehkan anda tag kami. Ini adalah Post Privacy Setting, sila tukar jadi ‘Everyone’ Rujuk= http://twitpic.com/1hnaxc
  6. [Optional] Kalau rasa-rasa nak menjelaskan mengenai nama tu, tulis dekat Facebook notes atau dekat blog dan link back pada blog weddingkami supaya kami dapat track. Tapi tak tentu menang dan anda masih kena jadi FB Fan atau Follower Weddingkami
  7. Penyertaan tidak terhad dan boleh dalam apa jua bahasa. Nama yang dilindungi hak cipta tidak diterima. Nama pendek disyorkan.
  8. Apabila terdapat duplikasi nama sama ada disengajakan atau tidak, peserta kedua yang memberikan nama yang sama akan diberitahu. Hanya penyertaan peserta pertama yang memberikan nama itu diterima.
  9. Pemenang akan ditentukan oleh pihak Weddingkami. Hanya SEORANG pemenang akan dipilih.
  10. Pemenang akan menerima hadiah Website ini secara percuma ( Economy Package )
  11. Pemenang boleh memberikan hadiah ini kepada orang lain
  12. Tarikh Tutup = 30 April 2010.

Okay sekarang, follow twitter kitorang di @Weddingkami dan ini kitorang punya Facebook Fan page. Kena jadi sama ada follower ATAU fan salah satu diatas untuk menang. good luck :)

//post tu aku copy paste dari blog company lagi satu hahah. senang citer advertorial untuk sendiri juga

27
Apr 2010
POSTED BY
POSTED IN Advertorial
DISCUSSION 0 Comments
TAGS

Help Officekami Mobile

Last november, @Nazroll from Redboot Solutions, just ‘hacked’ Officekami and won ‘Best Productivity Hack’ at Southeast Asia Open Hack Day organized by Yahoo. I’m really happy to heard someone make use of Officekami data. And now he further develop it for mobile devices. Below are some of the screenshot of it inside my mobile phone.

This above is map view

Read more…

27
Apr 2010
POSTED BY
POSTED IN WISIWYG
DISCUSSION 0 Comments
TAGS

Video Games Live

I was there. I am happy to see it. I mean seeing all those music games being played. It just felt like I wanted to become kid again. I just want to grab my Micro Genius to play it all again. I just want to escape from classes, going to friends home so I could play Twisted Metal & Crash Bandicoot at PlayStation 1 again. And I just want to keep staring at Sega console watching a boy playing Sonic, and I want to get the old Game Boy Yellow, a special edition to commemorate Pokemon Yellow.

I have some pictures but it is not a good picture because cameraphone. Low quality.  Aside from the orchestra itself, there’s 2 game show where one need to play Guitar Hero live on that stage and another lucky fella got to play Space Invaders. There’s one thing special for me is that  they Skype-broadcast the first man that create Pong, and he’s still alive in 80++years. Without him, we will not knew what is video game. And yeah, I really enjoyed watching Video Games Live. First edition in Malaysia. and that is my first Orchestra that I watched ^_^ Looking forward to be there next year too.

Do you know why I love video games so much ?

In video game, you can be whatever you wish to be. You can be an awesome Master Chief in Halo. You could become as cool as Solid Snake. And you could become as effingly cool as the character that you dream on in MMORPG.

I’ve been there. I knew the feeling. And I think i’m living my life is just like a game. but I don’t have extra lives so I have to play carefully

P/S: if only there’s a serious Islamic game where a muslim kid can grow up and become proud with Islamic heroes such as Salahuddin Al-Ayubi what not. For a start, there’s The 99.

21
Apr 2010
POSTED BY
POSTED IN ftw WISIWYG
DISCUSSION 3 Comments
TAGS

Featured in Cyberjaya-TV Kreative Collective

I was invited by Imran Saif from Cyberjaya-TV to talk about Flavert as one among few Creative-Based companies in Cyberjaya in Kreative Collective Show. Well it’s roughly about what Flavert do. I’m proud to say Flavert has done stuff that benefit the people too. Significantly is Al-Quran for PlayStation Portable that still available for totally free and in three languages, and yes, Officekami, to push mobileoffice/telecommuting work-style in Malaysia. Well watch the video yeah!

And just for side updates, this 1 May, marks the 3rd year of Al-Quran for PlayStation Portable (since 2007) and 1st year of Officekami (since 2009). I’m not releasing anything for this year but expect something next 2011, if I still alive or if I die, someone who I entrusted with, have my next idea of community project.

Honestly, I don’t think I’m creative enough. I’m just passionately curious.

17
Apr 2010
POSTED BY
POSTED IN Featured WISIWYG
DISCUSSION 8 Comments
TAGS

Nak RM300,000 tak ?

Mungkin anda tidak mampu menjadi seorang jutawan, tapi anda boleh menjadi ratusan-ribuan!!

RAHSIA RATUSAN-RIBUAN TERBONGKAR!

Macam mana caranya?

Scamboy adalah Kugan, seorang professional dalam bidang berkaitan wireless dan mempunyai blog bertajuk MalaysianWireless. Dan pada hemat saya, statement dari dia berkenaan dunia wireless malaysia boleh digunapakai. Tapi macam mana nak dapat RM300,000 dengan twit sebegitu ?

Senang je.

Buat iPhone app yang boleh dijual kepada 100,000 unit iPhone ni. Jualkan pada 0.99 sen USD, harga average apps. Kemudian, 0.99 x 100,000 = 99,000 USD x conversion rate (3.20 dari xe.com ) =

RM 316,998.01

WOW!! Tolak la kos sedikit beli iPhone, Macbook pulak mesti pro (boleh je pakai macbook biasa), developer account pastu kalo nak attend course pun, katakanlah spend 16K nak bazir punya pasal, ada lagi RM300,000. Oh lupa pulak, tolak 30% Apple ambik = dapatlah RM221K. Tapi boleh buat beli rumah. Pendapatan kasar = 300K tak nak ke?

Tapi maaflah, ini bukan buat duit goyang kaki, belajarlah Objective-C. ( pantun kalau korang baca betul )

Tapi ini lagi bagus dari hem-hell-hem kofkofkof. Dan actually, memang betul2 boleh pakai.

Saja sarcasm ayat2 Rahsia itu ini terbongkar LOL! tu sebab tulisan besar bagak nak mampus. Jual E-book website tapi design website yg jual E-book tu langsung takde design sense. ROFL lagi! /k/troll

Tapi aku tak kaya lagi sebab tak try lagi Objective-C hahaha.

Source of 100,000 iPhone in Malaysia

15
Apr 2010
POSTED BY
DISCUSSION 8 Comments
TAGS