Hijrah, meh berubah

Seperti tahun tahun yang sudah, Hijrah, tahun baru Islam datang lagi.

Kita dah tutup kitab tahun lepas, marilah bersama-sama menambahbaik amalan untuk tahun baru ini.

In one way Hijrah tahun lepas aku sumbangkan satu mende pada islam melalui Officekami. Kalau korang tak pernah masuk lagi, selain listing tempat-tempat yang leh wat kerja seperti kedai kopi dan mamak, aku ada bitau gak kat mana surau nak carik kat sana. Mesti korang bosan aku asyik mention officekami tp tu salah satu sebab aku kurang update blog ni dah. tertukar fokus lak. heh.

Aku rasa tahun depan at least aku nak try buat satu game/ interaktif utk islam saja suka suka.

tahun depan aku nak try unlock new job, Tekno-Daie. ( ceh cakap macam main game RPG je job job tu )

tapi diorang kata bukan senang nak jadi Daie. bila jadi macam tu semua mata memandangmu. ada tanggungjawab besar dibahumu.

Terasa kecil pulak diri ini. Takpelah, let’s try to get there first. tapi bila fikir mende macam ni resah, seperti blogpost sebelum ni. Ah persetankan apa orang nak kata. mari pergi sana.

//ini blogpost paling pendek pernah aku tulis rasanya.

//RPG = Role Playing Game seperti World of Warcraft, Ragnarok.

//lagu blogpost sebelum ini sungguh menjelaskan keresahan seorang pemuda, yang bergelut dengan macam perkara. Hendak cuba mendukung Daie bersama Teknologi bukan perkara senang sekiranya masyarakat masih tidak bersedia. namun, nak tunggu masyarakat bersedia bagaikan menunggu bulan jatuh ke riba.

biar resah hilang saja


18
Dec 2009
POSTED BY
POSTED IN WISIWYG
DISCUSSION 6 Comments
TAGS

6 Responses to : Hijrah, meh berubah

  1. oDiN says:

    igtkan ko nk tukar status ko dari single kepada married 😛

  2. ikhwan nazri says:

    odin88 – aku tau la ko yg nak kan :p

  3. zuwairiaiman says:

    slamat tahun baru ini lah die org yang inspire saye untuk menabung duit syiling setelah melihat dari jauh satu beg besar syiling di tabungkn nye dalam cimb beberapa lama dahulu..

  4. ikhwan nazri says:

    zu – HOMAIGOD kantoi aku menabung wahahhahaha ingat takde orang nampak :p

  5. alFaisal says:

    Kau join venture la dengan Syed buat game tembak-tembak kat Mekah dia tu haha. Btw ada RPG berkaitan Islam jangan lupa ajak aku untuk testing. Aku kan kombinasi pencinta Islam dan pemain game tegar hahaha.

  6. ikhwan nazri says:

    edry – join venture ngan syed, buat game lontar jamrah.. pastu lontar batu dekat kereta kebal hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>