Nasty habits are hard to kick, eh, Snake?

Baru tadi aku menerima panggilan mengatakan untuk hadir ke satu perjumpaan penting di Melaka. Nak tak nak terpaksa hadir sebab tanpa Flavert mende ni tak jalan. Siyes. So sebab kena rush esok kul 9 kat melaka, aku telefon edry yang sentiasa ke Melaka sebelum ni. ( ayat mcm ni edry kalau ada miss ko betulkan sket la dialog )

Aku: Weh ko selalu gi melaka berapa jam ? ( ekceli aku mmg tau bajet 2 jam tp saje tanye dia mana tau dia ada tips ke )

Edry: Standard 2 jam tapi kalau ko speed, 120-140 satu jam setengah dah leh sampai.

Aku: oo oke. bukan apa aku esok ada meeting kul 9 tp kena ada kat ayer keroh kul 8. dari sini kul 6 la. kerja gila la drive pagi2 rush tapi tak segila ko la.

Edry: Aku nye kegilaan takpa sebab cinta. Kau gila sebab kerja. Aku untung.

Aku: Ye ye aku orang yang rugi. Sekarang memang aku yg rugi. Kalau aku kahwin nanti pun aku masih kalah sebab kau dah kahwin dulu so takleh la berlagak kat kau. Still aku rugi.. aku hanya leh menang andaikata aku kahwin dua serentak sekali. Wahahhaha

Edry: hahahahahha. Good luck meeting esok!

Apa kaitan ngan tajuk post ni?

Sbb nasty habit aku, nak menang je. Yup, aku kiasu kan ?

P/S: walaupun ayat aku tu memang takleh blah dan kalau dibaca agak kasar, tapi itu memang tahap gurauan kitorang hahah. so buat para pembaca, jgnlah sangka serius :p

P P/S: Ayat diatas diambil dalam perbualan Python dan Naked Snake, Metal Gear Solid Portable Ops.

P P P/S: Kahwin dua serentak first time. memang berangan la hahah.

P P P P/S: kegilaan edry disitu sebab sekali tu dia rindu bini dia, tengah malam buta gak dia pergi Melaka jumpa bini walhal esok kerja kat KL. Jumpa bini okay. Bukan awek. (seingat aku)

10
Jun 2009
POSTED BY
POSTED IN funny stuff WISIWYG
DISCUSSION 7 Comments
TAGS

7 Responses to : Nasty habits are hard to kick, eh, Snake?

  1. obefiend says:

    “momochiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. time paradox”

    tu je kot yang aku tahu pasal MGS. haha…..

  2. ikhwan nazri says:

    obefiend – alamak part tu lupa :p

  3. oDiN says:

    ko mmg .. kiasu
    nk jerk aku campak air aku kt MBP ko ..

  4. syia says:

    aik..meeting@mane ni?mitc ke?

  5. ikhwan nazri says:

    odin – haha tengok tengok.. ada orang kiasi :p

    syia – haah hoho.

  6. Edry says:

    Tapi ada member kita lagi kiasu dari kau, sebab dia orang Singapore. Hahahah.

  7. kau mmg kiasi..hhuhu =p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>