Something Brilliant

  1. The Adobe CS4 Launching Event Malaysia. Click here to read the review, on the company blog
  2. This weekend, don’t miss Honda ASIMO showcase at One Utama. For more info, click here
  3. Between Sarah Walker and Jill Roberts in Chuck, both looks hot with spectacles. They look brilliant.
  4. Apple Store Online Malaysia has been launched. yeay!
  5. But this picture below shows the not-brilliant side of people in malaysia.. here goes.

Bukan Sekadar Venue Untuk Sukan?? Translate = Not Just A Sports Venue

Venue can be replaced with Malay ( or Sounds Malay ) words such as

  1. Tempat
  2. Kompleks
  3. Kawasan
  4. (letak ayat anda disini)

This picture was taken at KL-Putrajaya Speedway. Well what I see is what you get :)

13
Nov 2008
POSTED BY
DISCUSSION 28 Comments
TAGS

28 Responses to : Something Brilliant

  1. azraai says:

    ini lah jadi bila kerajaan mengtongsampahkan Bahasa Melayu.

  2. ikhwan nazri says:

    azraai – tulah.. tak ke kelakar.. bila kerajaan nak naikkan bahasa melayu, tp kementerian bawahan dia yg buat kelakar mcm tu.. kelakar kelakar..

    eh.. itu salah graphic designer laaa ( salah kan orang lain )

  3. faiz says:

    heh…lawok gila!!! ayat nak sedap jerk. Lain kali kalau tak paham bahasa melayu rujuk la ka kat DBP….haizz..mcm mana la boleh approve?

  4. ikhwan nazri says:

    faiz – dia approve mcm ni

    ‘cincailaaaaa’

    ahahaha

  5. chapan says:

    maybe.. maybe lah kan.. MAYBE.. memang tu tag line die..
    “Bukan Sekadar Venue Untuk Sukan”
    MAYBE lah kan.. to think on the positive side.. kofkof..
    *sedapkan hati*

  6. e2 says:

    so, nak makan kat venue mana malam ni?

    government skarang dah tak kisah dah pasal bahasa, english or malay.
    http://elektropositif.blogspot.com/2008/08/corrupting-young-minds-for-tomorrows.html

  7. ikhwan nazri says:

    chapan – sedap gak hati derang kofkofkof
    e2 – kita makan kat.. aaaaaVenue K ( ampang ) ;p

  8. Raethes says:

    lolol they want to maintain the spirit of Manglish. Maybe they should put more effort into their Manglish sentences.

    This is not sekadar Venue untuk sukan, ok?

  9. ikhwan nazri says:

    raethes = oke oke ;P kat venue mana nak mobile office hari ni??

  10. ericamouse says:

    majulah sukan for our country! yay!

  11. ikhwan nazri says:

    ericamouse – salah tu.. majulah sukan for our negara! yay! hahah

  12. e2 says:

    majulah sport untuk our venue!

  13. azraai says:

    oit. ko bleh saman org yg own leaderboard tuh.

    Artikel 152 membolehkan ko saman mana org yg tidak menggunakan Bahasa Melayu sebagai medium pengantaraan umum.

    Engko bleh saman UMNO, KLCC, PWTC, KLIA, LCCT, Mid Valley Megamall, Berjaya Times Square, The Curve, Palace Of Justice, Tourism Malaysia,

    dan senarai itu akan bersambung lagi.

  14. dilasuhaila says:

    hahah..aku sebagai cikgu yang pernah ajo bm rasa malu sebentar…sebentar je sbb aku pon kadang2 bm x betol..ngeh2..tp dimaapkan la..aku guru sandaran yang x terlatih..ahahahah..

    p/s:tu la nk sgt bm tukar bi..da jadik carca merba..isk2..

  15. ikhwan nazri says:

    e2 – kita buat karangan pasni buat bahasa ala ala camtu..
    azraai – boleh kaya ni main saman je ahaha
    dilasuhaila – barulah ‘world!!’

  16. dilasuhaila says:

    haahha…

    aku da jmp da budak buat bm ade ” ” bi…ahahaha..lawak gle..tu belum lagi masuk subjek agama islam..aku bg contoh…soalan tnyr..ape itu zakat?..budak tu bley plak jawb..zakat itu haram…ustazah yang tanda tu da pening nk tanda…haa…ni kes ape plak ek..agama islam bdk2 da xpandai nk jwb..adoi..

    p/s:tersasar sebentar dr tajuk asal..hee

  17. ehsanhanafi says:

    bodoh!
    tu je aku nk ckp..
    kamus dewan buat tebal2..
    berjilid2..
    pakai gak kamus oxford..

  18. ikhwan nazri says:

    dilasuhaila – ape kata ko jadikan blog aku subjek matapelajaran kelas ko.. huehue

    ehsanhanafi – kamus dewan tu hiasan je.. kekeke

  19. Pak Ungku Aziz ada sebut dalam satu temuramah, nak belajar bahasa kena tahu nahu. Nak belajar Bahasa Melayu kena kuasai betul-betul nahu bahasa Melayu. Nak belajar bahasa Inggeris kuasai betul-betul nahu bahasa Inggeris. Ni rasanya kes ‘tak kuasa’ nak kuasai mana-mana bahasa hahaha.

  20. ikhwan nazri says:

    edry – ko tau tak, sbb berlaku kes ‘tak kuasa’ nak kuasai mana-mana bahasa ni adalah disebabkan mereka semua gila kuasa untuk memerintah dan gila kuasa untuk menguasai tender.. tak pa laaaa~ :p

  21. azraai says:

    @edry. itu kat buletin utama. dia org buat liputan khas. itu aku tak panggil temuramah dengan pak ungku. tapi pak ungku ambush kera jaan/.

  22. dilasuhaila says:

    leh gak kan..xpe xpe..next time akan ku intro kat anak2 ikan ku tentang blog kamo..hahahaah…bia dieorg tau kucing mkn rumput..ahahahah…

  23. aminlife says:

    …bukan sekadar venue untuk bersukan. Takpa..takpa…Zzz…

  24. ehsanhanafi says:

    bkn kamus dewan je hiasan..
    bgnn dewan bahasa pon hiasan besar..
    dewan utk disewa utk org kawen..
    hahha..

  25. ikhwan nazri says:

    dilasuhaila – ces…. jgn mendakyahkan bebudak weh.
    aminlife – zzzzzzz tido pun bes ni kat cynergy :p
    ehsanhanafi – aha rasanye ni bukan salah dewan bahasa. dewan bahasa mana buat kesalahan bahasa da.. ini kesalahan kementerian sukan la ni.. asyik nak bersukan je kerjanye.. kekekeke.

    patut dari designer punye salah daaa :p

  26. zafee says:

    barula urban.. kekeke

  27. ikhwan nazri says:

    zafee – haha urban pejadahnye

  28. Pingback: Nazri :// Mysight - What I See is What You Get » Blog Archive » LOLPICS 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>