perbualan di meja makan

imgp83512.jpgmakan je si gemuk ni.

  1. mak: td kat berita ade cakap pasal kes culik 3 jam. ada baby kena culik ngan kawan dia, pastu kawan dia pergi jual kat kawan lagi sorang.. pastu nak dpt balik bayar rm 500
  2. mak: ada lagi satu kes, tolong kejar peragut, tp mati kena langgar kereta.
  3. abah:kawan abah cakap budak2 sekarang ni ( dlm bidang dia yg kerja chargeman, electrical maintenance ) lain semacam. kalau dulu, kita rajin nak buat kerja. kalau kerja dah siap, tolong orang lain punya kerja. tapi sekarang ni, kerja aku kerja aku, kerja kau kerja kau.
  4. abah: dengan kegagalan pelaksanaan hukuman rotan, silap haribulan time abang ( nama aku kat rumah ) nanti, mak abah boleh dikenakan tindakan undang-undang kalau memaksa anak ke sekolah secara paksa. jangan terkejut. sekarang takleh dirotan, time anak2 cucu2 kau mesti jadi camni. patut sekolah kalau tak nak buat rotan pun, kenakan denda wang ringgit. tapi nnt parent komplen yuran lah ape smer lah.
  5. aku dlm kepala otak aku berkata… :kepale hotak!

macam mana dengan masa makan anda dengan keluarga dirumah? kalau bukan dengan keluarga, dengan kengkawan? bagaimana?

kalo ngan kengkawan, paling latest, rahmat, lan, faiz

  1. lan: bagi idea untuk generate duit pls
  2. faiz: rahmat dah nak murtad dari mac, kau bila lagi tekong?
  3. rahmat: aku benci mac.. benci!
  4. aku: lan, buat bisnes tshirt printing menjelang bukak sekolah. faiz, lagi 2 tahun aku tukar macbookpro baru. rahmat, sape suruh kau tak beli Apple Care Protection Plan

Apple, kau patut bayar aku sbb aku promote Apple Care Protection Plan. Tak pun kasi aku free. RM 1300 je untuk aku kekal ngan mac 2 tahun. dlm masa tu, mesti aku ade beli ipod, time capsule, iphone… kau kasik aku 1.3K au spend balik lagi banyak K.. tak untung ka?

Oh. rahmat nye blog menarik, singgah2 la ye.

30
Oct 2008
POSTED BY
DISCUSSION 0 Comments
TAGS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>