People do judge a book by it’s cover.

I was looking for a Tuxedo/Black Tie garment for this MSC-Apicta Award Ceremony. The result will be announced that night and seriously, by tiny chance and luck I hope that we would win for presenting M-Travelogue Shopping Mall: Suria Unofficial Guide. I twit about it and eyekneekawaii response with some links. I put my YM status that i need to rent a tuxedo and here comes, Ehsan from LesCopaque. He’s also competed in MSC-Apicta so he will attend the ceremony and wearing tuxedo.

Well let’s see the conversation below.

DM_ehsan
suit je la
tak payah bow tie pun
jacket, seluar, baju collar, tiwe
tie
habis
momochi_zabuza
agaga
DM_ehsan
alaaa
reject shop ada
kalau nak yang ok tapi tak semahal sangat, beli john master
not bad gak
momochi_zabuza
aku dah ade jacket
bowtie takde
DM_ehsan
ok la then
momochi_zabuza
baju kain licin takde
DM_ehsan
pakai tie
momochi_zabuza
hahahahha
tie aku pakai tie kambing itam karang
DM_ehsan
atau jadi macam aku
pinjam ayah punya
momochi_zabuza
ayah aku pun tade da.. keje kuli2 je
DM_ehsan
pinjam kawan then
basically, i think you should buy one
good investment
momochi_zabuza
hahaha
tak kot..
DM_ehsan
why do you buy a macbook pro?
untuk kerja and everything kan?
same thing for a suit, untuk kerja also. for appearance.
momochi_zabuza
damn.. good analogy
perhaps after 2 yaers
see where the company fly
DM_ehsan
macam pirates of silicon valley. masa steve jobs ada janggut takde orang pandang
dia potong rambut pakai suit, people take notice
people do judge a book by its cover
momochi_zabuza
hahaha
aku kena letak dlm log ni
*blog

looks like this 15 oct I’m a Steve Jobs + James Bond wannabe. hahahaha. I agree that people do judge a book by its cover.

So any suggestions where to rent Tuxedo? Thanks in advance.

09
Oct 2008
POSTED BY
POSTED IN funny stuff WISIWYG
DISCUSSION 13 Comments
TAGS

13 Responses to : People do judge a book by it’s cover.

  1. Firdaus says:

    Pergi selongkar stor costume RTM, confirm ada! 😛

  2. ikhwan nazri says:

    firdaus – woh kena tangkap aku nanti dia campak masuk rancangan blog.

  3. faiz says:

    tekong2…gih Chinese bridal shop, kan depa kawin pakai tuxedo….kot2 ada rental service..

  4. Oi zabuza,
    ko dah bersembang dgn org kuat LesCopaque pun ko masih gak camtu.
    Dey…invest la ..aiyoo..talking juta jutaan…tapi tak looks like one!.
    To serve better to other one have to ‘looks’ better too…you can’t just have the spirit only maaa…Even orang beriman pun Allah dah cakap blh tgk dari luaran dia…dia mmg pakai biasa..tapi kemas. Ko jgn terikut sangat entreprenuer barat (yg sabau cakap ada office dlm garage tuh) ..

    Takyah cadang memana kengkawan..yang penting suh Zabuza nih angkat punggung dia gi round ke kedai kedai…kalau dok tnaya jer mana nak mari tuxedo tu…

    Kedai beskal sebelah rumah lebai samad tuh aku rasa cam ada…ari tuh nampak apek beskal tuh dok pakai baju tuxedo masa tgh repair beskal.

  5. faiz says:

    ada bdk emo kat sini :))hahaha

  6. ikhwan nazri says:

    fine semua.. nanti aku carik laaaaa :p

  7. abdusfauzi says:

    nak jugak bow tie and tux. hehehe

  8. ikhwan nazri says:

    abdusfauzi – jom beli bayar kongsi tp aku pakai dulu huehue

  9. sarawak says:

    ssh nye ko ni nak beli suit toxedo satu.. hahah.. skali skala pakai smart2 okeh ape..

  10. ikhwan nazri says:

    sarawak – rent sudah

  11. sarawak says:

    bk kate kwn ko tuh… beli sbgai investment.. mane tau last2 minute, ko x smpt sewa sbb smua kedai xde/tutup.. klu ko beli, at least, last minute pun ko da ade.. ehe..

  12. ikhwan nazri says:

    sarawak – dah beli dah. bow tie je hahahhaha

  13. sarawak says:

    x mahal mane pun kan bow tie.. beli la satu.. hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>