sakit gigi dan kaitan dengan azan masjid yang tidak kedengaran.

tadi on the way ke subang jaya menggunakan KESAS. lalu nampak signboard kinrara, teringat pada kontroversi teresa kok juga. andai korang rakyat malaysia, patut tahu ape jadi ngan kancah politik negara. macam-macam ada macam bazaar ramadhan juga.

pastu, sakit gigi melanda. teringat tentang artikel ini berkenaan masalah PA System yang dihadapi oleh masjid tersebut. sementelah kesakitan gigi yang dihadapi, terhasil satu analogi

aku ni, kalo korang kenal, memang banyak cakap. cakap takleh berhenti. jadi orang yang jumpa aku hari-hari selalu cakap dan merasakan aku ni friendly dan peramah. tapi satu hari, aku sakit gigi, aku lagi banyak senyap dari hari-hari biasa – sekiranya aku jumpa kenalan baru pada hari itu, tentunya orang itu mengganggap aku pendiam, tak peramah dan tak suke bercampur gaul. mungkin jadi lebih teruk andai kata orang yg hari-hari aku jumpa, berburuk-sangka melihat aku bersikap acuh-tak-acuh terhadap sebarang perbualan yg diutarakan.

walhal aku sedang sakit gigi. sakit gila. bukan nak tanya. maybe nak suruh aku buat press statement kot.

moral of the story = jangan berburuk sangka. jangan ASSUME.. sebab ASSUME tu sebenarnya = AS U ME, atau AS* U ME.. macamlah kau ni.. aku. lain kali tanye dan selidik.

dan moral lagi satu, jumpa doktor gigi sekurang-kurangnya 2 kali setahun.

aku tak pernah jumpa bertahun lamanya.. owwwwwww !!>_<

artikel pilihan

17
Sep 2008
POSTED BY
DISCUSSION 12 Comments
TAGS

12 Responses to : sakit gigi dan kaitan dengan azan masjid yang tidak kedengaran.

  1. syia says:

    awk.. mamam apa sampai sakit gigi bebenor ni?

  2. waniee says:

    die sakit gigi sbb tak belanje kite2 ni lagik makan marche ;p

  3. ikhwan nazri says:

    syia – marche, chicken hartz, big apple, haa big apple kot.
    waniee – oih. mana leh tag team ni paw aku.. cis.

  4. Obefiend says:

    ah jumpa juga blog anda

  5. Nasz says:

    “moral of the story = jangan berburuk sangka. jangan ASSUME.. sebab ASSUME tu sebenarnya = AS U ME, atau AS* U ME.. macamlah kau ni.. aku. lain kali tanye dan selidik”

    Sokong sgt2..kene selidik abes2 dulu, baru wat kesimpulan atau pon tindakan.

  6. ikhwan nazri says:

    obefiend – thx kerna lawatan anda :)
    nasz – yeyep. kaji dulu mcm kaji petrol :p

  7. ainee says:

    In my neighbourhood, there’s this Chinese living near our community surau. This pakcik asked “Don’t you feel annoyed with the azan?” and he replied “Not at all, it works like alarm clock for me. When there is azan, I woke up”. Uh demit. Even I don’t wake up during Subuh azan. I usually woke up later than that. Ah~

  8. ikhwan nazri says:

    ainee – wah. ekceli ramai juga sependapat ngan orang cina berdekatan tu. tahla.. rasanya kita smer dah hidup berharmoni.. cuma ada sesetengah pihak memanipulasi keadaan.. harap mintak dijauhkan la dari buruk sangka.

  9. pengodam says:

    nazri 2 kali setahun yup semua orang tahu dan semua orang buat-buat tak tahu bab jumpa doktor gigi nih beb. bukan takut kat doc gigi tu tapi masa kot, jab ko takut kat doc gigi tak? yup aku amat paham perit sakit gigi

  10. faiz says:

    hehe..tekong..tiap2 hari 2 kali sehari pagi dan malam gosok gigi.:P.

  11. ikhwan nazri says:

    pengodam – ade sikit takut miahaha
    faz – weh aku call hang apsal tak dapat??

  12. faiz says:

    owh..tekong akunya bateri phone rosak..cas tak tahan lama(duit lagik)..tak tukaq2 lagik..kalu ada apa2 e-mail laa aku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>