Treat Yourself

Teguran buat diri sendiri dan juga rakan2 yang sedang bekerja, jgn lupa treat yourself. bukan ape, bebaru ni wat kerja kat ofis client sbb  dia nak cepat. 24 so, abah aku call aku pada hari ahad.

abah:wan malam ni balik rumah tak ?
me: aa balik lambat kot. 3-4pagi. nape?
abah: oo takdela. takyah balik rumah
me: eh pasepa lak ? tido mana
abah: keje kat mana? damansara kan ?
me: aah. nape ?
abah: ha pergi la hotel berdekatan tidur kat situ. ape eastin hotel? baru bayar berape je utk tido malam tu kat situ. mandi, tido, pastu esok pagi ade sarapan kan. baru RM200. dapat duit utk keje tu kan banyak. gi la relax2 hari ahad camni.
me: abah pun keje kan ade breakdown tadik ( chargeman a.k.a penjaga jentera letrik .. bukan jaga tido )
abah: eh ni abah balik bawak lamb chop chicken chop. balik penat, makan puas enjoy hilang penat kerja. kalo wan, gi la hotel sebelah tu. dah kul 3-4pagi mandi tido esok pagi ada sarapan hotel tu. tayah merempit memalam balik.
me: abah buang tebiat??
abah: tak. nak kata yang duit dapat tu, selain buat simpan, guna la sikit utk rehatkan badan. jgn lupa kalo wan tak sihat, company tak jalan. so rehat secukupnya gi la hotel.
me: arr oke tengokla camne ahaha. tenkiu2.

agak kebusy-an. sabtu jumpa member dari penang mintak tolong flash. pastu terima kasih pada RoshFaizal sbb introducekan aku pada client ni utk buat montaj event derang yg akan aku uploadkan nanti. pastu dari sabtu petang tu sampai la ahad tengahari kat opis client tu. pastu pergi IIS Setiawangsa disamping volunteer makan, jumpa client gak yg mempunyai proposal bisnes sangat menarik. pastu, plan nak gi opis terus tapi balik rumah jap mandi. hanya 2 jam kat rumah dan aku ke damansara semula.

oh aku menjerumuskan diriku ke satu mende yang takle blah. kasik talk kat BarCamp Malaysia pasal Flash Lite. mehla dtg ye. waa keynote tak prepare lagi gugu.

21
Jul 2008
POSTED BY
POSTED IN WISIWYG
DISCUSSION 13 Comments
TAGS

13 Responses to : Treat Yourself

  1. bali says:

    yeah aku akan tengok ko present hehe.

  2. syia says:

    peRrrh.. memang bz la ni..huhhu

  3. ikhwan nazri says:

    bali – ya aku tak bawak permainan baru kekeke
    syia – erm bz sampai dizzy

  4. liyananaznim says:

    abah ko risau takut2 anak dia mengantuk ke ape kalo drive pepagi buta la tu..
    rest cukup2 weh. ceria-ceriakan diri anda

  5. ikhwan nazri says:

    liyananaznim – thx for your concern 😀

  6. Emi says:

    Ur dad is so shweettt.. haha.. eyahh.. treat ur self sometime… how i treat myself is by shopping – facial or hair treatment – or makan tpt2 best2.. hhee..

  7. ikhwan nazri says:

    emi – aku tak metro so tak gi la facial mahupun hair treatment agagaga

  8. emi says:

    hahha.. ok2… different people has it different ways.. haha.. just that u do need to give ur self a break sometimes… :)

  9. ikhwan nazri says:

    emi – have a kitkat

  10. Firdaus™ says:

    ko kene rehat tekong…kalo rasa nak lepak meh datang kajang…lepak dgn aku…ekeke…

  11. ikhwan nazri says:

    lehh.. ko baya yeay!

  12. Firdaus™ says:

    aku bayo tak kesah…aku blanje…pastu ko passing mac book pro ko…okeh? ekeke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>