tahniah sabau-sakeenah!

image2002.jpg

tangkap pakai Anne, mmg kurang lawa. takpe sabau dah upah candidsyndrome. nnt amekla dari derang.

  • dulunya aku berumet ngan dia sbb nak belajar flash pastu lawan dia, tapi tak terlawan
  • sampailah sekelas dlm digital media masih takle lawan
  • pembonceng motosikalku a.k.a Jehuty ke ofis Josh Lim. sama-sama berhujan, berpanas, tapi dia asyik tidur je kat belakang.
  • tapi ade sekali gak aku yang tertidur bawak motor, dia ketuk bahu. dah terbabas dah kat rumput. nasib baik naik berdua. antara mereka yang pernah tertidur atas motor adalah syed huzaifah dan juga syawal.
  • ber-eksiden langgar kereta same gak semasa menuju ke Agency Media untuk freelance. nasib baik tak jatuh. nasib baik dia pijak tepian jalan utk mengelakkan kami jatuh dan meloloskan diri masa trafik jam. aku takkan lupa saat tuh.
  • masa dapat hadiah dari Malaysia Skill, dia bole mintak aku merempit dari MMU ke rumah Kasuma kat Subang Jaya pastu malam tu balik semula ke MMU. bapak jauh. merempit tengah malam buta sambil perut kekenyangan kerana dinner Malaysia Skill mmg menakutkan. leh tertidur. bukak mata jalan clear. tutup bukak mata balik pastu lori depan mata ( tapi jauh lagi ). nasib baik panjang umur.
  • masa kursus kerjaya, orang Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) berceramah, kitorang dengar sambil terus plan utk establish syarikat. jahat betul bukan nak dengar ape orang cakap.
  • sama-sama buat event sekaligus meningkatkan technical abilities aku juga. Flash digunakan dlm apa jua event. masa pendaftaran kelab kat mmu, institusi usrah satu2nya kelab yg daftar, siap tangkap gambar masuk database. gempak kan!
  • buat assignment 3D Maya, dia tido dulu sbb pc dia tak power. dia kena pakai Freya aku. tapi pastu gred dia lagi tinggi dari aku.. cis.
  • tapi oke gak, dia buat bone rigging, aku wat animating, pastu.. siap ade orang upah lagi.. kuikuikui.
  • tido kat opis. ( pasni tak tido opis lagi la )
  • seseorang pernah berkata, actionscripter kat mesia ni, segenggam tangan je. dan aku yakin sabau mmg tergolong dlm segenggam tangan tu. aku. aku kat tangan lagi sebelah kot :p. takpun kat kaki kah kah kah.
  • dan sekarang, Chief Technical Officer, Flavert Media Lab.
  • dan aku sangatlah gembira sbb beliau, lebih dari seorang sahabat, sudah bernikah dengan gadis pilihan beliau.
  • tadi masa mereka bertukar pantun, edry sempat mengarang pantun geek utk sabau “Adobe Flash Photoshop Dreamweaver, Kami datang nak menikah ajer” ( kena sebut baru dpt dengar rhythm dia :p )
  • dan lagi satu, dia boleh cakap ” weh nnt lepas majlis, tolong ingatkan aku kasik resit dobi utk check kat dobi mmu. aku tak sure dah amek ke belum. ” – dlm banyak2 mende, mende dobi ni gak dia ingat. aku expect nak suruh aku ingatkan dia pasal hantaran ke ape ape ke. ahaha.. takpe.. dobi last ni.
  • dan harapnya pernikahan mereka, bahagia hendaknya dan bakal melahirkan anak2 yang soleh, beriman, bertakwa, dan juga bakal menjadi ActionScripter berkebolehan tinggi macam papa mereka, atau mengikut jejak langkah mama mereka, Accountant.

okeh handle trip ke rumah sakeenah. utk kerumah sabau 13hb nnt, kemudian nanti aku akan tulis post khusus utk korang letak nama peserta konvoi ya.

06
Jul 2008
POSTED BY
POSTED IN WISIWYG
DISCUSSION 14 Comments
TAGS

14 Responses to : tahniah sabau-sakeenah!

  1. yus says:

    usrah menang satu award malam ni..
    Aku tumpang gembira dengan perkahwinan sabau dan sakinah.
    Moga kekal hingga akhir hayat.Esok aku gerak ke walimah dia..

  2. abdusfauzi says:

    waah.. nk jadi actionsripter yg dpt isteri comel gaks!

  3. Semalam aku bajet pernikahan Sabau akan keluar bulletin Adobe. Membuktikan geek Flash dan Actionscript pun boleh kahwin awal dan dapat isteri haha.

    Aku percaya tabiat Sabau yang suka berlingkar memana dia rasa best untuk tidur akan berubah lepas ni hehehehe…Lepas ni bantal besar atau sleeping beg dia tak laku la (unless dekat ofice tu tatau la haha).

    By the way…gambar ko tangkap ni macam femiliar. Dua suami isteri sedang bermesra tetiba ada seorang perempuan kat tengah melihat mereka berdua. Remind me to this >> http://www.ayatayatcintathemovie.com/img/wallpaper1/w4_800.jpg

    p/s: Sabau baca ni sure menyumpah2 nanti:D

  4. ejon says:

    hah ko bila lak nak kawen

  5. ikhwan nazri says:

    yus – usrah menang satu award – tempias rezeki kahwin tuh namanye
    abdusfauzi -hehe marilah marilah join
    edry – gile ar kalo kuar bulletin Adobe tuh.. kuikuikui. sebut pasal sleeping bag sabau ngan bantal kecik, ade lagi kat opis, tapi bukan aku pakai la… tersedia je kot kot dia rindu kat opis nak tido situ ahah. dan pasal gambar ayat2 cinta tu.. herrr no komen.. aku men tangkap je tatau lak pasal tu :p
    ejon – ohhh no komen!

  6. bali says:

    sori tak reply kat twitter. aku tak on notification. sanding rumah sabau kat mane pulak?

  7. ikhwan nazri says:

    bali – rumah sabau kat setapak. rujuk web = http://sakeenah-faisal.flavert.com

  8. lindda_sha says:

    oit candidsyndrome site mane satu dorang ade publish gamba nie…huhuu aku kenot pegi laa 13th nnt huhuhuhu…..sedey2 dpt tgk gamba pon jadilah hahahah

  9. ikhwan nazri says:

    entah tu nnt kena tanye sabau la

  10. zafee says:

    tersentuh aku baca :((

  11. ikhwan nazri says:

    zafee – ape sentuh sentuh ni. euwww.. you pun bila nak masakkan lagi lauk hotdog telur masa A1-0-9 ahahaha

  12. zafee says:

    haha.. camna nak masak natang tu? hehe

  13. hafreze says:

    aku plak yg tk sabar nk kawin nie..hahaa

  14. ikhwan nazri says:

    zafee – purak purak tarak tahuk lak
    hafreze – wah wah wah tu dia.. eleh kalu dpt duit banyak, ko ckp nak beli kereta.. cehh.. bukan nak kahwin dulu.. kekeke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>