kad kahwin paling cool,gempak,unik di malaysia

jiran aku dtg kasi kad kahwin sedara dia.. tapi paling menarik adelah design dia..tengok tengok.. tangkap gambar pakai iSight Eruda je. Malas tangkap pakai Anne.

photo-2.jpg

muka depan kad kahwin

picture spam ahead

photo-3.jpg

muka pertama.. ade doa dan juga ruang jemputan untuk diisikan nama orang yg dijemput.

photo-4.jpg

peta gi rumah kahwin derang.. yg dekat ngan rumah aku.. nampak no 678 besa besa tu tarikh kahwin derang.. serentak ngan sabau.

photo-5.jpg

tertera perkataan heach’s design dibelakang.. tapi takde email/contact number utk menghubungi pereka kad ini.

photo-6.jpg

muka lipatan.. ada tulisan 678 dan juga senarai nama [inspired by]… list artist = david carson, ray gun magazine, banksy, & obey giants

photo-7.jpg

full open card 1

photo-8.jpg

full open card 2

material card dicetak atas Matte lamination nye card. saiz dia pulak aku lihat besar2 saiz cover cd. maybe nnt kalo dtg kenduri kahwin derang, dpt telur, gula gula, dan juga cd kisah percintaan mereka yang direkodkan.. well idea je.

ohh memang stail la kad kahwin camni.. pastu agaknye kalo derang ade website kahwin.. mesti pakai waving lines ala ala PSP nye background.. nampak cool tapi maybe hilang rasa kahwin.. tapi tak salah untuk jadi bold/aneh/unik. siyes.. kad kahwin paling unik penah aku tengok. andai kata korang ade design2 kad kahwin unik bitaula ye.

zaman2 tenet skang.. makin canggih.. jemput kahwin + confirmation thru website je. flash lagi tu. tak lama lagi jadik trend. konfem. takat ni dah 3 flash website dah ade da. hehe tak perlu aku ulang2.. click suda == no1, no2, no3,

boleh pulak anum suruh aku nanti wat kad kahwin camni.. time aku.. mesti ramai orang yg buat minimalism style.. huhu.. dah kurang unik.

tadi mobile office kedua.. tapi bersama syawal yg baru balik interview.. haha. mula menikmati mobile office… bukan takde office.. tp banyak pulak meeting kat KL.. so lepak rumah jela. nnt balik cyber bila perlu.

okelah tidolah

25
Jun 2008
POSTED BY
POSTED IN WISIWYG
DISCUSSION 13 Comments
TAGS

13 Responses to : kad kahwin paling cool,gempak,unik di malaysia

  1. bali says:

    Oih kewl giler design kad kawen. Tapi aura kawen tu dah takde. Nantikan kad kawen aku pulak hehe.

  2. Fahmishah says:

    Moden sungguh kad kawin.
    nanti aku wat kad kawin atas kulit lembu plak

  3. ikhwan nazri says:

    bali – woih ko pun tak kurang uniknye.. aku menunggu kad kawen ko
    fahmishah – kalo ko wat kad kawin atas kulit lembu.. sape nak main kompang nnt.. kompang takde sbb kulit lembu smer guna wat kad kawen ko.. tapi kakak ko nye pasa.. tadehalllll

  4. aizad02 says:

    alaaa….tp kan,rupe die dah tak macam kad kawin laaa…..design mmg kewl..jgn lupe ye tekong,aku kawin nnti watkan website tuk aku jugak.

  5. Firdaus says:

    Err, memang cool tapi nampak macam jemputan ke gig atau award event lak.

    Tekong; Ko kahwin nanti ko nak design kad sendiri ke? 😛 Anyway, kirim salam tahniah kat Sabau.

  6. ikhwan nazri says:

    aizad – ade duit semua jadik :p
    firdaus – aku design sendiri la jimat.. okeh salam salam kukirimm

  7. syia says:

    huwOoo.. gile innovative.. mesti makan mase nk keluar idea kad gitu..

  8. ikhwan nazri says:

    syia – apelak makan masa… makan nasi la.. masa boleh dimakan ke? rasa ape ? kalo makan rasa tu rasanya macam makan swedish meatball ikea takpe gak..ahaha ( tapena makan pun :p )

  9. miszx_ila says:

    pergh…x cool utk kawen2..tunjuk ar aura kawen2..baru besh…~
    p/s:cam xde emosi je kad die..

  10. ikhwan nazri says:

    tula.. mmg takde emosi dah kad dia.. gaga

  11. rinie says:

    ha aku dpt kad yg same juge. mula2 buka terus terdetik “kewl sioot”…dan terus berangan2 nk kad kawen yang beh2..wpn aku tak rasa nk kawen lagi dlm masa terdekat neh.hohoho.

  12. ikhwan nazri says:

    so bila ko nyer turn? wahahah amek ko

  13. Nanie MK says:

    ouh best gilerrr kad kawen…
    tp cam… takde feel kawen…
    tak best lar. die nak unik tp masih ade concept kawen tu.
    tu penting tu.
    konsep. (bak kate lecturer sekalian)
    wakakaka. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>