Suatu hari di hari pekerja….

Hari pekerja = 1 May. pada hari tersebut, aku, edry, refa dan putra kebuluran + keletihan marathon buat kerja. edry ngan putra berhempas-pulas menyiapkan Final Year project derang. refa mencadangkan kami pergi KFC untuk ‘treat yourself’ so kitorang pergi KFC Equine Park.

Bila fikir balik.. patut hari pekerja, takde orang bekerja.. tapi ini juga satu peluang yang ditunggu oleh pekerja sbb kalo derang kerja.. gaji 3X tak silap. duku keje pizza shakey time raya haji, gaji 3X biasa per day. lepas solat raya terus gi kerja. takpi tak penat pun sbb tak ramai orang makan pizza. bukan macam fastfood yang lain. so berbalik pada kfc… pada malam tu.. ramai gak la yg makan. tapi sampai je kitorang kat sana… ade semacam rasa….

img_00782.jpg

tapi yang paling takle blah, tahulah haritu hari pekerja.. tapi takde ke orang buat service/front yg mengemas meja.. click sahaja gambar diatas.. bersepahhh.. kena aku dulu kerja service konfem kena maki ngan manager. dengan dulang tertinggal… cawan-cawan customer sebelum ni.. tahla heran.

kalo check EXIF data gambar atas tu.. baru pukul 930.. lambat lagi closing.

dan berikut adalah gambar dari arah yang bertentangan, dari sudut bawah gambar mash potato

img_00792.jpg

gambar ni nak verify yg kejadian diatas bukanlah efek photoshop, maya, yg kitorang wat walaupun kami terer photoshop dan refa terer vfx.. so ini gambar kejadian sebenar. click untuk tengok gambar lagi besar.ingat nak tangkap gambar banyak.. tapi putra cakap ade petugas dia tengok-tengok kitorang.. takpela.. 2 helai gambar cukup.

harap kejadian camni tak berlaku lagi la. tak enjoy makan. bawak2 dulang cari tempat duduk pastu kena bersihkan.

meter kehidupan = 46022718qw0.gif

semalam berkesempatan melihat-lihat final crit bebudak ( cewah aku 😛 ) bebudak film Animation.. ada yang best.. ada yang bolehla.. next week adalah satu minggu yang meriah dimana ada Industry Showcase untuk Film Animation pada 13hb, hari selasa, dan ada juga Public Presentation dari bebudak Final Year Digital Media. jadi marilah mari, datang kesini.

so untuk semua pelajar-pelajar mmu khususnya dan mereka yang masih bergelar pelajar tak kira dimana jua anda menuntut, good luck ye kalo ade exam ke submission ke ape smer.

itu saje wat harinih.. later

07
May 2008
POSTED BY
POSTED IN WISIWYG
DISCUSSION 3 Comments
TAGS

3 Responses to : Suatu hari di hari pekerja….

  1. nookief says:

    rindu seyh nk makan kfc halal

  2. ikhwan nazri says:

    ala rilek la.. ko kat sana hujan emas.. ekeke

  3. Kebun Emas says:

    Informasi yang sangat menarik, memberi wawasan baru bagi saya, terima kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>