antara benda yang tak pernah aku tau

ahad minggu lepas, aku pergi kenduri kahwin kakak naim kat beranang. gila jauh. baru aku tau macam mana jauhnya beranang tu dari samten. pergi ngan tokwan, asrizal dan akmal hakim. on the way boleh pulak silap rumah saiful hakim nak join gerak sekali tapi alih2 dia pun kat rumah jiran dia so kitorang gerak je dulu.. sampai kat rumah naim, baru la ketemu ngan azlizar ngan saiful hakim pastu datang. ade gak la budak pompuan tapi, mcm aku selalu cakap, kalo budak pompuan samten, kalau bukan kelas 3 Muslim atau dari sekolah agama lembah jaya atau tak popular, aku tak kenal :p

patutnye letak la gambar orang kahwin.. tp letak gambar kitorang la.. kehekahea

image00422.jpg

ikut arah jam start dari yg buncit (suke aku panggil org buncit) tu = naim, azlizar, aku, ngan tokwan @ orang tua

banyak lagi gambar.. so sila click lagi ya

Read more…

31
May 2008
POSTED BY
DISCUSSION 3 Comments
TAGS

shorta updata

okay as you can see from the previous post, it’s like a one week without any updates then an advertorial. can’t deny i’m a bit busy and when i’m writing things to blog, i lost 2-3 hours for ideation, crapping, finding the sources and so many things that you can gave as a reason. so i shall put my recent¬≤ updates.

  1. Flavert Media Lab was listed in CSSMania, CSS Vault, and Webdesign-is-Art for the standards we’re practising. Credits to Faiz Gurun for the graphics and Sabau for the webbies.
  2. We’ve also have tonnes of updates last week at the media lab.
  3. I’ve attend the digital media format exhibition but still can’t find time to update it. later perhaps
  4. last sunday, I’ve went to my classmate house. His sister’s wedding ceremony. then went to empangan semenyih on the way back. lotsa photos, but later perhaps.
  5. last monday, went to teras one solution at bangsar attending a sponsored Adobe Photoshop CS3 classes. Learn something new. clicky here.
  6. and now,for the corporate logo animation that i’m currently working with, it’s been a tedious job because for 30 seconds, Freya have to take 1 hour and 30 minutes.. and i have two clips so that makes it 3 hour…

render.jpg

back to work

28
May 2008
POSTED BY
POSTED IN WISIWYG
DISCUSSION 2 Comments
TAGS

bajet korang hensem? meet soh hem sem!!

sohhen.jpgkorang rasa korang hensem? korang rasa korang cukup hensem? meet soh hem sem baru korang tau ape itu hensem.

Meet Soh Hem Sem adalah kempen iklan terbaru dari Brylcreem. Erm takde la baru sangat.. seingat aku, tahun lepas dah ade dah website ni.. ker awal tahun 2008 ni. mula-mula dapat tahu dari forum mana pun tak ingat dah.. tp agak teruja sebab konsep pengiklanan dia yang cool. mengingatkan aku pada iklan counterfeit Mini.

Dah lama dah aku menggunakan brylcreem. sejak zaman sekolah menengah lagi. mula² pakai brylcreem hijau. pastu lama lama, mula pakai gel sbb gel lagi keras. dan bila keras, boleh bentukkan rambut. spiky ke, atau gaya biasa ke, tapi rasanye tak sesuai la kalau mat bunga yg rambut jatuh nak pakai. dah nama gel so cepat keras. even sampai sekarang, aku masih pakai brylcreem. kalau ade meeting,function, jumpa client, atau dimana-mana keadaan yg memerlukan aku kelihatan kemas, aku mesti pakai. tahun lepas, masa presentation, bangun lambat punye pasal, spray minyak wangi + gel rambut = aku kemas :p

image1712.jpg

Ok berbalik pada cerita pasal promo interactive brylcreem ni, bila masuk je website ni, korang dapat test banyak mende kat mamat ni. pukul dia ngan bantal, langgar dia, kacau rambut dia.. haha dia masih kelihatan segak bergaya sebab dia menggunakan brylcreem. dulu rasanya takde bahagian yang baru iaitu ‘upload another face’, 3 aksi baru soh hen sem dan juga video contest brylcreem.
sohhen1.jpg

gallery video contest diorang menarik gak. idea yang johan tu mmg bes la.. pandai dia suruh anak dia pakai brylcreem.

so cermin balik diri.. mungkin korang kena jumpa Soh Hem Sem untuk menghensemkan diri :)

27
May 2008
POSTED BY
POSTED IN Advertorial WISIWYG
DISCUSSION 2 Comments
TAGS

When Spartans use YM’s

Ever wonder how the spartans use ym’s? well here it is.. after the PICCAAA!!!!.

Saiful Nang and Che Mat in Kosmo newsPEPPAAA

Read more…

20
May 2008
POSTED BY
DISCUSSION 2 Comments
TAGS

HELP!: Donate for Cyclone Nargis Crisis

I receive this email earlier from Muhammad from Muslim Aid Asia, one of our client. Below are his email

—————————————————

Assalamualaikum,

Good day my friends.

Muslim Aid proposes to send a rapid respones team to Myanmar drawn
from the most highly trained individuals from Muslim Aid's field
offices and our partner Global Medic. This team will bring specialist
emergency equipment including a mobile hospital and medicine,
providing 50 000 people with medical care and water purifcation
tablets and machines which will provide over 100,000 people with safe
drinking water every day.
 Read more...
20
May 2008
POSTED BY
POSTED IN WISIWYG
DISCUSSION 0 Comments
TAGS