Bila BN sudah tiada

Simpan semua posterku, kurang sudah kuasaku
mungkin, ini sementara
bila turun minyak petrol jangan dilupakan oghe ganuuu,(sbb derang ade minyak)

Pagi ahad kejutan luarbiasa
Tidur tak lena, sampai pukul lima
lima negeri, kecundang akhirnye,
penang kedah perak, selangor dan kelate

siapa yang sangka
banyak sangat korupsi rakyat hilang percaya,
takkan terduga,
jika saat ini rakyat tentukan akulah orangnya

bila, BN sudah tiada
Simpan semua billboardku, lemah sudah pengaruhku
mungkin, ini sementara
lima tahun lagi baru kita bawak balik pengundi hantu

inflasi, jenayah, macam macam ada
kenangan kita, masa diperintahnya
alangkah indah, tiada penentang
banyak lagi jenayah yang terancang

siapa yang sangka
perubahan telah dilakukan oleh orang muda
takkan terduga
BN gagal pertahan majoriti.. dua pertigaaaaaa

BILA, BA sudah berkuasa
bukannya berkuasa tapi nafi duapertiga

mungkin, ini sementara
harapanku malaysiaku
bersatu dan bertambah mutuu

// buat mereka yang membaca post ini. jangan marahkan saya. apa yang saya lihat, itu yang kamu dapat kan. sekarang lihat, lihat rakyat yang bersuara.. itu yang saya nampak. dan itu yang kamu dapat, baik kamu suka atau tidak. saya dah melakukan hak saya. kenyataan ini patut diterima. lirik ini pun atas suka suka.

lirik ini adalah lirik rekaan saya semata2. nyanyian asal oleh Hujan- Bila Aku Sudah Tiada. sedap lagu dia ni.

10
Mar 2008
POSTED BY
POSTED IN Issues WISIWYG
DISCUSSION 13 Comments
TAGS

13 Responses to : Bila BN sudah tiada

  1. ejon says:

    undilah parti VR

  2. ikhwan nazri says:

    parti aku lagi bagus.. memperjuangkan nasib nasib mereka yang terabai.. aku lah parti cap bas sekolah…

  3. e2an1 says:

    parti bas sekolah tu parti BS. parti on dudes!

  4. ikhwan nazri says:

    bes gak ko nye slogan tu. orang lain semua membangun bersama islam, bersih cekap amanah, bersatu bertambah mutu, bila roket sampai ke bulan..

    parti aku, parti BS, parti on dudes!.. cun lah.

    PARTAYY ON DUDES!! ( gile bersemangat cam wakil rakyat )

    LOL

  5. e2an1 says:

    dulu ada jugak slogan “keluar barisan, masuk bulatan”

  6. pecal says:

    hakhakhak…aku no comment..aku pun x ngundi…sekrg mau tunggu harge myk turun..elaun2..brg murah..

  7. aamuaiz says:

    minyak x turun la sbb BN masih lg kerajaan pusat.BA/BR cume dpt nafi 2/3 majoriti BN.mintak jgn slh phm ye

  8. ikhwan nazri says:

    takdela muaiz tak salah faham .. gege

  9. pecal says:

    hahaha..saje jer. sbnrnye harapan aku…ade la perubahan dlm arena sukan sket..kot org BA neh ‘waras’ sket dlm sukan.

  10. ikhwan nazri says:

    hem… entah leh ke.. gugu

  11. faiz says:

    keh2…creative2….memang kena lirik gan music..keh2….kalau la ada wat terus mp3 kan bagus;)

  12. ramai orang tak paham apekah itu pengundi hantu..and simply buat tuduhan yang tidak berasas..saya ada few kawan yang balik kampung dia untuk mengundi di terengganu..tapi telah di tahan oleh para-para tentera PAS. siap mintak IC lagi. cara derang mintak memang lah kurang ajar. kalah kan polis samseng nya. ini lah orang melayu. hidup tak pernah sopan. bila tak kasik IC. derang akan pecah kan kereta. kereta kawan saya siap di pecah kan lagi. kononnya kawan aku ini pengundi hantu tak pon pengundi import. padhal dia memang orang situ. come on! sila renung kembali. jangan salah anggap, saya bukan lah memihak kepada sesiapa. tetapi saya sedih tengok orang melayu yang berpemikiran pendek. cheers

  13. ikhwan nazri says:

    fuih.. huhu.. bila prejudis tu ada.. macam macma leh jadi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>