living life as fulltime freelancer

oh today is 29 February. another interesting date. once in 4 years. the next is in 2012. those who born today, wishing you a happy birthday x4 😛 The earth actually orbit the system not in 365 days, but 365 1/4 days. strange.

image0952.jpg

this week have been a good week. meeting with 2 companies. and also I’ve been doing much promotion for my media lab. Last time we come up with 1st portfolio showcase, now we have a Lab Report a.ka portfolio in a cd. Next week, there will be 2 meetings and our Chief Technical Officer, sabau will be interviewed by one of the big players in Flash Lite Community around the world. Alhamdulillah Thank God.

Now onto the main dish.. click more

Read more…

29
Feb 2008
POSTED BY
DISCUSSION 7 Comments
TAGS

JCo Donut kat MMU weehuw

Akhirnya aku tak ketinggalan untuk menikmati JCo donut di mmu. hohoho. satu RM 2.30

image0932.jpg

Somewhat rasa overrated gak. sbb dia nye donut tak heavy. dough dia macam cakoi.. light je.  tp rasa dia smer best.. takat ni dah makan alcapone, oreo, ngan cocoloco.. coco loco tu biasa je kot. tak ubah cam chocolate pudding.d onut ni ade dua minggu.. esok nak try ape lak yeh. hoho. tadi makan kek secret recipe Durian. memula best tapi lama lama terasa awful.. ahaha.

so buat sesape yg kempunan donut jco tu.. meh la dtg mmu cyberjaya beli. sbb laku sangat.. dtglah seawal 1130.. post ini tidak dibayar oleh UPG 😛

26
Feb 2008
POSTED BY
POSTED IN Food Review WISIWYG
DISCUSSION 6 Comments
TAGS

Testing YM Beta

aku guna ym beta. aku buzz muaiz. yang aku heran, YM aku pergi buzz semua orang dlm group MMU .. dan bukan setakat buzz.. aku msg pun dia pergi msg smer orang dalam group MMU. tak caya?? lihat ini

buzzsmer.JPG

dan lepas tu aku conduct satu test.. aku menggatal buzz lagi skali.. pastu msg.. msg pun sama gak.

msg-muaiz.JPG

sekali banyak dia msg muaiz.. sekali tu gak la dia msg smer orang kat dlm group mmu.

dah nama pun YM Beta.. so mmg ade bug la kan.. aheuaheua. tapi aku rasa takde memende pelik pun aku wat.. just msg muaiz je. mungkin muaiz ni hacker. kata menang Philip Award. kehkehkeh. tp ym baru ni best.. leh play youtube dlm tu.

kalaula boleh mengundi dalam YM ker.. atau hantar JCo Donut. haha. mengeksploitasi kemalasan budak2 nak turun makan.

Oh JCo Donut di mmu cyberjaya. HB3 lepas kul 11. terima kasih UPG tak perlulah aku beratur panjang² macam kat pavillion cuma kena berebut beli awal. UPG tak bayar pun kat aku utk iklankan mende ni.. tp aku mengharap dapatla sekotak free. kehkehkeh.

oh gurun kedengaran. harapnya turun hujan yang nyaman. tido mesti lena gila punya. later ya.. oyasumiii~

26
Feb 2008
POSTED BY
DISCUSSION 6 Comments
TAGS

Politik dan Pilihanraya dari pandangan saya

sabtu yang malas. dimulakan dengan sarapan pagi bersama geng isra. pastu takle tido. dan perbualan kami dua tiga hari ini berkisar pasal politik. mana taknya. sampai masa untuk menunaikan tanggungjawab sbg seorang rakyat jelata.

sebelum baca entry yang mungkin bakal disalahfahami, click play pada youtube ini. bacalah apa yang saya nampak sambil mendengar lagu nyamn ini di tengah2 kancah politik ini.

dan click seterusnya.. full page ni.

Read more…

23
Feb 2008
POSTED BY
DISCUSSION 6 Comments
TAGS

8 perkara tentang aku

seminggu sekali kena tag. ahaha. kali ni kena dari fahmishah

  1. aku dengar banyak muzik. boleh high time wat kerja
  2. nature seorang adventurer.. so aku suke try makanan baru.
  3. berat aku… erm.. 71 kg.
  4. kedekut. slalu merungut pasal duit.
  5. status YM aku kebanyakannya lagu.
  6. Aku pengguna Celcom.
  7. sukakan kelajuan. tidak terhad di jalan raya.
  8. dan aku suke utk meniru ayat ayat dlm movie atau siri. AIP!! ( eric cartman )

dan aku tanak tag sesape.. sbb aku nak sharekan kat korang artikel ini

Read more…

22
Feb 2008
POSTED BY
DISCUSSION 2 Comments
TAGS