Sushi King

Eating the sushi king for the first time today, first time in my life, during sunday morning. Lame. haha. here’s the picture of the sushi i ate.

image0362.jpg

A roasted squid and mix vegetables. wahahha. I bet sabau or rahmat wouldn’t want to eat this.

image0382.jpg

Tamago!. or telur. Covered in somewhat like ‘cokodok’. it has like tepung goreng goreng like that.. deep fried. and topped with salad + mayonnaise.

image0402.jpg

unsure what fish is this. but taste a bit like keli/catfish.

The purple plate is RM 6. The pink plate is Rm 4. I ate 3 for both type of the plate. it cost RM 18 for purple and RM 12 for pink. oh and plus, a blue plate. with RM 32, i can buy a lot of sushi from carrefour. but with that amount, people will see i’m crazy. really, RM 32 you can buy i think around….40 sushi!! .. Given the condition if i buy 10 sushi for RM 7 during last thursday with edry. Last thursday, 10 sushi for RM 7. pretty cheap but you can’t get much the superb one as the purple plate.

After this.. might be wanna test their meal/bento. hoho.

13
Jan 2008
POSTED BY
POSTED IN Food Review ftw WISIWYG
DISCUSSION 13 Comments
TAGS

13 Responses to : Sushi King

  1. Fahmishah says:

    never eat sushi at sushi king but I just buy it from tesco and carrefour.huhu

  2. ikhwan nazri says:

    tesco ade sushi eh?? wahhh.. kena try ni.. shota shushi gak macam carrefour ke ? tak lama lagi ade bukak carrefour ampang.. yabedabeduu!!!

  3. refa says:

    order kodomo bento murah dan banyak isi. kodomo bento utk budak2 tapi bendulik hape, kalo sedap order jek, bes. sushi king favorite aku. banyak kali pegi =p patut aa aku comel

  4. Bab sushi ni memang boleh buat terliur. Hari tu tak puas aku makan sushi beli kat carefour sebab kena kongsi ngan Tekong…arghhh.

  5. ikhwan nazri says:

    refa – patut la ko tembun. kahkahkah

    edry – jom sushi king kat tesco puchong. tp ehsan zephyrantes cakap kat jusco lagi sedap.. pasni gih jusco aa beli sushi.. kalau beli sushi king.. mau rabak poket wahaha

  6. Firdaus says:

    Sushi kat Jusco lagi best, harga pun ok. Aku selalu gak beli kat Jusco Wangsa Maju. Oit, ada Rahmat pass buku kat ko?

  7. syia says:

    sushi king memang mahal tapi bukan smue kene taste bud syia.. certain je betul2 sedap

  8. Fahmishah says:

    ala tekong.apa kata ko buat promotion kat jepun pasal the raise.then ko makan ar sushi ngan awek2 jepon..wajajajaja

  9. ikhwan nazri says:

    firdaus – rahmat baru bitau tp tak pass lagik

    syia – ni syia nak cakap syia lagi suke yg lagi mahal la nih wahaha

    fahmishah – awek jepun tak pandang aku dow.. diorang mesti nak pandang yg KAKKOI! ( cool – dan syarat utk jadi cool kena tinggi ) diorang takkan nak pandang lelaki yang KAWAII ( comel – aku dlm kategori ni.. sbb aku pendek )

    kahkahkah

  10. Dah pernah try dah sushi kat Jusco…tu pun sebab dia jual murah time tu. Dah nak tutup la katakan. So far, tak dapat menilai sangat rasanya sebab makan yang belen2 je, dan makan tu pun selepas perut penuh dah makan nasi dan tolong habiskan nasi member (memang aku kuat makan haha) 😀

  11. refa says:

    tembun = hensem giler babi (dalam bahasa korea timur)

  12. ikhwan nazri says:

    edry – bila ko try.. camni la tak ajak.
    refa – ye ko tua tembun

  13. Pingback: Nazri :// Mysight - What I See is What You Get » Blog Archive » Saturday Morning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>