Year 2008 Resolution

Hot topic for every single human in this earth indeed, what are your plans for your next year dude? Well if you care less bout that.. you maybe ignorant. hahah. still it’s not too late to plan for 2008 resolution.  i also spend around 10 minutes to think of it just now.

dsc_03542.jpg

And this picture is from Usrah Institution ‘Getaway’ D’Cherating last two weeks. You can view the picture at my fotopages. this year, i realize i didnt take so many pictures. oh yes, the wishlist for canon eos 400d still not fulfilled yet :P. lets make a review of this year ( 2007 ) resolution. words in italics with // are my comments about that resolution.

outro songs, for this year lasting resolution.

Read more…

29
Dec 2007
POSTED BY
POSTED IN wishlist WISIWYG
DISCUSSION 4 Comments
TAGS

Dean list atau Deen list?

Buat tatapan kita semua yang bakal menduduki final exam tak lama lagi…. ( artikel ini bukan aku yg tulis.. aku dah takde exam lagi dah.. kecuali ujian dlm hidup 😛 )

Bangga bukan apabila kita dinobatkan sebagai pelajar dean list? Mana tidaknya, antara ratusan pelajar yang menuntut dalam sesuatu fakulti, kita Berjaya menggondol title dean list. Apatahlagi, ianya menjadi satu tradisi di MMU bila berjaya mendapat dean list nama terpampang di Bulletin Board buat tatapan semua warga MMU.



DEEN LIST?

( baca lagi yer )

Read more…

25
Dec 2007
POSTED BY
POSTED IN Artikel Islam WISIWYG
DISCUSSION 12 Comments
TAGS

Tuhan Menentukan

Al-Fatihah to my grandpa’s sister on my father side. She’s just passed away. After finishing writing this post, i’m off to tanjung karang.

This year, too many sad things i guess. what to do. it’s the destiny

Tuhan Menentukan

 aku adalah lumpur hitam

yang mendebu

menempel di sandal dan sepatu

hinggap diatas aspal

terguyur hujan

terpelanting masuk longkang

siapa sudi memandang

atau menghulurkan tangan?

tanpa uluran tangan tuhan

aku adalah lumpur hitam

yang malang

puisi diatas tak berkaitan dengan peristiwa² sedih dengan kematian yang berlaku dlm keluarga saya. tapi ianya adalah salah satu rangkap dari novel yang menyentuh hati saya, juga membangunkan jiwa saya.

tak pasti kalau diri ini masih lumpur hitam, kulit pun gelap.

23
Dec 2007
POSTED BY
DISCUSSION 0 Comments
TAGS

Eid Ul Adha Mobile Magazine Released for PSP and phone

Assalamualaikum warahmatullah dan salam sejahtera buat semua pembaca/pelawat blog kami. Ha raya dah dekat, tersangatlah dekat, dan kami, Flavert Media Lab dengan kerjasama Institusi Usrah MMU Cyberjaya ade hadiah bersempena raya haji nih atau dlm nama arabnye, Aidil Adha.

Kitorang dengan sukacitanya memberikan anda Mobile Magazine sempena Aidil Adha percuma. erm tapi memang kitorang suka buat benda percuma ni. Mobile Magazine ini ada info mengenai Raya Haji, bila dan mengapa? dan juga kisah Nabi Ibrahim ( S.A.W ) dan juga Nabi Ismail ( S.A.W ). yang menariknye mobile magazine ni, ianya free, boleh dibawa kemana-mana, dan yang pertama untuk handphone di malaysia.

Format mobile magazine ini dalam Flash Lite 1.1. so boleh guna dengan handphone yang dah siap ada Flash. Kalau tak sure ade ke takde, ini bawah ni ade list of compatibility, sesuai ker tak utk henpon korang.

Nokia: E50, E51, E65, N71, N73, N75, N76, N77, N92, N93, N93i, N95, 5700, 6110, 6120, 6121, 6290,5300, 5310, 5610, 6126, 6131, 6133, 6233, 6267, 6300, 6500, 6555, 7373, 7390, 7500, 7900, 8600

Sony Ericson: W800i, W850, W830, W21S, W31S, 42S, SO505iS, SO605iS, SO702i, SO902i, W21S, W31S, W32S, W580i,

Kyocera: W21K, W31K, W32 K, Toshiba W21T

FOMA: 900i (D900i, F900i, N900i, SH900i etc.), 901i, 700i

Read more…

22
Dec 2007
POSTED BY
DISCUSSION 0 Comments
TAGS

IU D’Cherating

Hari jumaat sabtu ahad yg lepas, aku gi cherating.. weehuw.. bebudak IU jemput jadi fotographer. so ikut la kan. bayar pun rm 40. layan ah. tak pena pena gi cherating. bes ni. inituisi navigator aku mengatakan semacam tak kena, sebab travelling time musim tengkujuh, ke pantai timur lak tu. tp fikir punya fikir punya fikir balik kan… kata cuti cuti malaysia, pergilah bercuti.. so pergi la.

_mg_84182.jpg

bertolak dari mmu kul 10, dreba kitorang guna highway baru Putrajaya – KL. mmg cepat. 20 menet dah leh sampai bukit jalil. tak test lagik guna jehuty ngan anubis tp, patut laju gak ah.

Read more…

18
Dec 2007
POSTED BY
POSTED IN Travel WISIWYG
DISCUSSION 4 Comments
TAGS