oghe skapung tupa seko!

nampak sangat aku sangap tatau nak tulis tajuk ape.. tapi masih nak tulis gak. Song is Halim Yazid, Tupai.

Celcom is the L33tness. I use celcom btw.

this week going to be a hectic week. monday going there. tuesday going mmu. wednesday don’t know where to go. but have to prepared for thursday interview and finishing clearance form. friday still donno wat to do. saturday and sunday reserved for something to do.

Recently there’s so many surprises in my life. 3 things related to The Raise Project. 2 things related with what will happen on july. one thing regarding family matters. about three things related with job. one extremely critical issue faced by one of my bestfriend. and one promise in pursuing my happyness in my life.

that happyness is not only for the world, but of course must last longer to the afterlife.


Darker Than Black 11 aired already. come come download.

Manhunt2 is having a famous wide criticism and controversy due to it’s ultra violence game. not to mention with the review of Wiimote ( Nintendo Wii ) motion that able to simulate the real action of a killer. Just imagine using a wiimote and simulate it like a knife, baseball-bat, or equped with wii nunchunk and perform wire-strangling action. gile kentang.

nak beli wii.. tp duit takde.

Pursuit of Happyness is most recommended stories at a time. sedih gila tengok chris gardner ngan anak dia gih sane sini tido merempat. paling sedih time diorang berdua dekat stesen keretapi. abahnye terpaksa membuat lawak time machine demi memujuk anaknya tidur dalam tandas. pastuh org nak masuk tandas, dia menangis tak bagi org tuh masuk sbb anak dia nyenyak tidur. gile touching. pastuh malam abah dia betulkan mesin scanner tuh dlm gelap semata2 nak duit utk sara hidup sementara. money can’t buy happyness but without money, you can’t buy a hosting, domain, burger, cikencop, kepci, mekdi, psp, engagement ring, cars, motors, second hand cars, LRT tickets, ticket to genting theme park, ticket transformers, almost all thing even kacang putih. you’ll going to suffer a lot. it’s just a matter if you want to get up or not. teringat kata kata mamat nih..

bila dah kahwin, wang tuh jadi priority no satu. sebutla sayang ke ape ke. takde wang susah. zaman camnih kalau takde wang ringgit susah. anak bini lari ataupun sengsara. so sbb sayangkan orang, kenala carik duit utk jaga derang, tp jgn sampai abai perhatian. biarlah balance.

itu kalau yg dah kahwin/bakal kahwin/terfikir nak kahwin la. tp generally happyness yg dipotraykan dlm cerita ini adelah happyness + freedom of chris gardner. dia ade satu masa menjadi totally bebal, bila percayakan awek hippies jaga scanner dia, dia ade masa internship dia dan last sekali dia ade masa happy dia.

taken from muidlatif nyer blog

Happy doesn’t mean easy, it doesn’t mean perfect.
But happy means contented and hope. Happy means manageable,

Free doesn’t mean easy, free doesn’t mean to get loose,

but free means rejoice. Free means confidence.

Song at the moment = Tsuki Akari : Rie Fu ( Darker Than Black OST ) [ berkali-kali ulang ]

And i pray that my wandering feelings will reach you V^_^v

25
Jun 2007
POSTED BY
POSTED IN funny stuff WISIWYG
DISCUSSION 4 Comments
TAGS

4 Responses to : oghe skapung tupa seko!

  1. april says:

    ur feelings will reach who? *curious.. haha

  2. ikhwan nazri says:

    hahahaha y u so curious?

  3. aku macam tau je sapa….lalalala

    Siapa kata duit no.1 dalam mencari kebahagiaan. Aku tertanya naper ada orang kaya bagak tapi hidup sengsara. Sepupu ayah aku sendiri, rumah besar giler kat Damansara. Tapi aku tak nampak ‘kebahagian’ dalam dia bila tiap kali dtg ke rumah buruk kitorang cerita masalah itu ini. Isteri perangai camtu, anak perangai camni. Tapi memang ada org kaya yang hidupnya happy dan tenang.

    Ada orang miskin, pun hidup tak bahagia. Namun ada yang happy dan tenang.

    So apa sebenarnya nilai kebahagiaan tu? Apakah yang boleh kita katakan bahagia?

    Aku mungkin jumpa jawapannya,mungkin tak. Carila sendiri….

    Cogito ergo sum…

  4. ikhwan nazri says:

    haha aku tak cakap no 1 dlm kebahagiaan.. aku cakap ia hanyalah mampu.. mungkin.. memberi kemewahan dan kemahuan duniawi yg manusia perlukan.mung aku salah ayat sikit.. maksud peng-quote dalam mencari kerja.

    “berbanding ngan aku yg kadang2 bebal bila esep kerja tak expect any return,( means kadang2 tak berkira for the money, sbb slalu aku kerja sake for fun. ) pada pandangan beliau dlm setiap kerja, kalau bulehla, expect return and in this case, money. ( it’s the first priority, makan anak bini dulu. )”

    harap dpt memperjelas statement diatas :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>