German kalah . T-T [ a bit of memories for world cup 2002 japan/korea ]

ingatkan match jerman hari rabu.. lupalak rabu pagi so malam semalam la jawabnya.. sbb tak tido awal plus hari2 bawak motor gih kelana jaya so kena tidur.. tp sempat tengok 15 minit pertama.. tp sblm tido tuh terasa tak sedap hati gak sbb sblm tuh ada baca paper.. german mmg tak pernah kalahkan itali dlm worldcup.. busuk2 pun seri.. tp german tak pernah kalah lawan kat dortmund.. haih.. bangun2 tanye rahmat sambil gembira dia menjerit.. itali menang 2 kosong.. pulang paku buah keras nampaknya.. harituh kena kutuk pasal dia sokong england gak.. haha.. ok la sokong france pulak sbb harituh zidane main lawa.
—————
worldcup neh sedikit sebanyak mengimbas kenangan 4 tahun lepas la. masa tuh kat MRSM Taiping ( Maresmart ) tahun 2002. masa tuh mmg meriah gila sbb ade budak balik perlis.. so dia ambik order jersi grade a utk team2 worldcup masa tuh. aku, apai, muthanna( kalau tak silap ), dan sape lagik tah aku lupe ambik jersi germany. mmg dia provide semua jersi setiap negara.. murah lak tuh.. 20-30 ringgit. worldcup 4 tahun sekali so beli la. Pastuh bila setiap perlawanan ade, kitorang pakai jersi negara yang berlawan. bes tul time tuh. dengan2 setiap negara ade dlm 10-20 orang beli jersi tuh so mmg tebal la semangat asabiyah time tuh. tengok tv kat dewan selera pun asing2 macam nak berperang. budak pompuan pun nak ambik makanan pun problem. tak cukup kat situ kat hostel punya ruang rehat tuh penuh lagik. team mana lawan harinih duduk jauh2 ngan team lawan lagi satu.
———————–
dah nak jadi trend so masa tuh terhafal la nama2 pemain bola ngan coach dia sekali.. rudi voeller la, nowotny la, del piero dan macam2 lagik. masing2 masa tuh pandai kasik komen. dah jadik commentator. siap selalu keluar gi taiping selalunya gih buaya main CS atau Red Alert 2. tp masa tuh semua main fifa world cup yg khas dikeluarkan EA. padang bola dah takde orang. kata masa tuh world cup korea/japan so masa match slalunya petang – sebelum isyak. Prep pun selambe tak pergi nasib baik warden paham kata musim bola. budak2 pompuan pun masa nih la nak tayang pengetahuan derang terhadap bola. ahaha. england la kegemaran diorang. takpun korea ngan jepun.
———————
kenape sokong german ? sbb suka pasukan nazi.. bwahaha. afterall.. worldcup is worldy phenomenon every 4 years.. and still vote for german. :D. lukas podolski sebaya tp dah sumbangkan 2 gol utk negara dia.. aku? takde ape ape.
05
Jul 2006
POSTED BY
POSTED IN memories
DISCUSSION 0 Comments
TAGS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>